Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Συναυλία για τη φτώχεια στην καρδιά της Νέας Υόρκης

Συναυλία για τη φτώχεια στην καρδιά της Νέας Υόρκης
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 30.09.2012 | 10:03
Πρώτη δημοσίευση: 30.09.2012 | 10:02

Οι Black Keys, οι Foo Fighters και ο Neil Young  μετείχαν το βράδυ του Σαββάτου σε δωρεάν συναυλία στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης που διοργανώθηκε με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την καταπολέμηση της φτώχειας στον πλάνητη.

Εξήντα χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν τη συναυλία που πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία της οργάνωσης Global Poverty Project.

Τα εισιτήρια ήταν δωρεάν αλλά ανταλλάσσονταν με πόντους που συγκέντρωναν οι θεατές κατά την παρακολούθηση βίντεο στην ιστοσελίδα Globalcitizen.org τα οποία είχαν βασικό θέμα τις διάφορες αιτίες για τις συνθήκες της απόλυτης φτώχειας αρχίζοντας για παράδειγμα από την ελονοσία έως τη μητρική θνησιμότητα κατά τον τοκετό.

Οι θεατές μπορούσαν επίσης να κερδίσουν πόντους αναμεταδίδοντας τις πληροφορίες αυτές στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Η οργάνωση Global Poverty Project επέλεξε να οργανώσει αυτή τη μεγάλη συναυλία τη στιγμή ακόμη που διεξάγεται στη Νέα Υόρκη η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

"Οι πολιτικοί ξέρετε τί κάνουν;" ρώτησε τους δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο αυτό ο γενικός διευθυντής του Global Poverty Project Χιου Εβανς. "Περιμένουν να δουν προς τα πού φυσάει ο άνεμος".

"Θέλουμε να οικοδομήσουμε ένα κίνημα. Δεν πρόκειται μόνο για μια συναυλία", τόνισε.

Στο τέλος της βραδιάς ο Αμερικανός Τζον Λέτζεντ ερμήνευσε το "Imagine" του Τζον Λένον, πριν ανεβεί στη σκηνή ο σομαλικής καταγωγής καναδός τραγουδιστής της χιπ-χοπ Κ΄νααν και το αμερικανικό ροκ συγκρότημα Band of Horses.
   Διαδώστε αυτό το άρθρο