Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Συνέλαβαν δημοσιογράφο γιατί έβγαζε φωτογραφίες!

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Η ανταποκρίτρια του BBC Σάιμα Χαλίλ κάλυπτε τις διαδηλώσεις στην Αίγυπτο. Τη συνέλαβαν, όπως και άλλους πολίτες, όταν στρατός και αστυνομία επενέβησαν για να διαλύσουν το πλήθος. Αφέθηκε ελεύθερη 24 ώρες μετά.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου, πολλοί διαδηλωτές που πραγματοποιούσαν καθιστική διαμαρτυρία επί τρεις εβδομάδες, τραυματίστηκαν και δεκάδες συνελήφθησαν.

Η Σάιμα Χαλίλ τέθηκε υπό κράτηση τη Δευτέρα, αφού ο στρατός και η αστυνομία επενέβησαν για να διαλύσουν καθιστική διαμαρτυρία στην πλατεία Ταχρίρ, όπως ανέφερε το BBC.

«Είμαστε πολύ ανήσυχοι για τη σύλληψη της Σάιμα Χαλίλ στο Κάιρο. Είναι μια καλή δημοσιογράφος η οποία έκανε την δουλειά της. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επιτύχουμε την απελευθέρωσή της», ανέφερε το BBC σε ανακοίνωσή του.

Μέσω του Twitter, η Χαλίλ δημοσιοποίησε πληροφορίες σχετικά με τη σύλληψή της. «Κάποιος ήρθε και μου είπε: «Προσοχή! Συλλαμβάνεται όποιος παίρνει φωτογραφίες», έγραψε.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ακόμα ότι στρατιώτες και αστυνομικοί χτύπησαν διαδηλωτές και κατάσχεσαν κινητά τηλέφωνα, ειδικά εκείνα που μπορούν να πάρουν φωτογραφίες.

Περισσότεροι από 80 άνθρωποι συνελήφθησαν, σύμφωνα με το Μέτωπο υπεράσπισης των Αιγύπτιων διαδηλωτών, μια οργάνωση προάσπισης των πολιτικών δικαιωμάτων στη χώρα.

Μια μέρα μετά τη σύλληψη της, η Χαλίλ αφέθηκε ελεύθερη και το BBC, σε ανακοίνωσή του, εκφράζει την ευγνωμοσύνη τους σε όσους βοήθησαν στην απελευθέρωση της δημοσιογράφου.

Είναι η πρώτη φορά που ο αιγυπτιακός στρατός συλλαμβάνει και κρατά δημοσιογράφο που εργάζεται για ξένο μέσο ενημέρωσης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε