Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Θα μπορούν να καπνίζουν οι παγιδευμένοι μεταλλωρύχοι

Οι καπνιστές, ανάμεσα στους 33 μεταλλωρύχους που είναι παγιδευμένοι στα βάθη του ορυχείου στη Χιλή, θα μπορούν να καπνίζουν, μετά τη βελτίωση του εξαερισμού στην σήραγγα τους.

“Στείλαμε, υπό έλεγχο, έναν ορισμένο αριθμό τσιγάρων, σε ένα άτομο που κάνει τη μοιρασιά, και δεν θα πρέπει να υπάρξουν δυσκολίες. Πρόκειται για δυο πακέτα την ημέρα” συνολικά, ανακοίνωσε στον Τύπο στο ορυχείο του Σαν Χοσέ, ο κυβερνήτης της περιφέρειας.

Υπάρχουν καπνιστές ανάμεσα στους 33 άνδρες που είναι παγιδευμένοι στο ορυχείο, οι οποίοι αρχικά έλαβαν αυτοκόλλητα νικοτίνης, προφανώς όμως χωρίς ικανοποιητικό αποτελέσματα.

“Δεν θα τους στείλουμε ένα πακέτο στον καθένα, αλλά μια λογική ποσότητα. Είναι υπεύθυνοι άνθρωποι, και πιστεύουμε ότι θα διαχειριστούν πολύ καλά τις δόσεις που θα τους στείλουμε”, δήλωσε ο Δρ. Χόρχε Ντίαζ , μέλος της ιατρικής ομάδας.

Το μέτρο αυτό κατέστη δυνατό μετά την εγκατάσταση τις τελευταίες 48 ώρες ενός αγωγού πολλαπλών λειτουργιών που συνδέεται με τους άνδρες σε βαθος 700 μέτρων–επιτρέπει μια συνεχή ροή οξυγόνου και νερού, καθώς και μια σταθερή τηλεφωνική επικοινωνία.

Ο γιατρός, ωστόσο, υπογράμμισε ότι τα τσιγάρα δεν μπορούν να καπνιστούν οπουδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο, διότι “παρά τη βελτίωση του συστήματος εξαερισμού, η κατάσταση δεν είναι η καλύτερη, επειδή παραμένουν παγιδευμένοι σε μεγάλο βάθος” κάτω από τη γη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε