Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Ταϊλάνδη: Απελευθέρωσαν 1.066 χελώνες στη θάλασσα για τα γενέθλια του βασιλιά τους [pics]

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην ανατολική Ταϊλάνδη για να απελευθερώσουν περισσότερες από 1.000 χελώνες στο πλαίσιο των εθνικών εορτασμών για τα γενέθλια του βασιλιά της χώρας.

Ο βασιλιάς Μάχα Βατζιραλονγκόρν γίνεται αύριο 65 ετών. Πρόκειται για την πρώτη φορά που τα γενέθλιά του στις 28 Ιουλίου αποτελούν εθνική εορτή. Στο κέντρο προστασίας της θαλάσσιας χελώνας στην περιοχή Σαταχίπ της επαρχίας Τσουν Μπούρι στην ανατολική Ταϊλάνδη, εκατοντάδες άνθρωποι απελευθέρωσαν χθες 1.066 χελώνες στη θάλασσα. Η επιλογή του αριθμού δεν ήταν τυχαία.

Το 10 παραπέμπει στον βασιλιά Ράμα τον 10ο, όπως είναι γνωστός ο βασιλιάς Μάχα Βατζιραλονγκόρν, και το 66, που ξεπερνά κατά ένα ψηφίο την ηλικία του, χρησιμοποιήθηκε ως ευχή για μακροβιότητα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Μία ημέρα πριν από την απελευθέρωση των ζώων, ο πρωθυπουργός Πραγιούθ Τσαν-ότσα κάλεσε όλους τους Ταϊλάνδους να κάνουν καλές πράξεις για να δείξουν την πίστη τους στον νέο μονάρχη. Οι Βουδιστές πιστεύουν ότι η απελευθέρωση των ζώων είναι μια καλή πράξη που δημιουργεί καλό κάρμα. Ο βασιλιάς Μάχα Βατζιραλονγκόρν ανέβηκε στο θρόνο τον Δεκέμβριο μετά το θάνατο του βασιλιά Μπουμιμπόλ Αντουλαντέι στις 13 Οκτωβρίου του 2016.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ με φωτογραφίες από REUTERS

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε