Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Το συγκινητικό “αντίο” του Πάπα σε χιλιάδες ιερείς και πιστούς (ΦΩΤΟ)

Το συγκινητικό “αντίο” του Πάπα σε χιλιάδες ιερείς και πιστούς (ΦΩΤΟ)

Τρεις ημέρες μετά την ανακοίνωση της παραίτησής του, ο Πάπας Βενέδικτος αποχαιρέτησε τους χιλιάδες πιστούς και ιερείς που συγκεντρώθηκαν στον Άγιο Πέτρο, στην τελευταία του δημόσια εμφάνιση.

Πολλοί ήταν αυτοί που φώναζαν “ζήτω ο Πάπας” και άλλοι που περίμεναν υπομονετικά να περάσει από μπροστά τους για να πάρουν την ευλογία του.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι προβλέψεις για τον διάδοχό του, και σύμφωνα με εκκλησιαστικούς κύκλους, το φαβορί είναι ο Καρδινάλιος της Αυστρίας, Κρίστοφ Σένμπορν.

 Ο 68χρονος Αρχιεπίσκοπος Βιέννης και Καρδινάλιος της Αυστρίας συγκαταλέγεται στους πλέον έμπιστους του απερχόμενου προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, πρώην Γερμανού Καρδινάλιου Γιόζεφ Ράτσινγκερ, του οποίου υπήρξε μαθητής.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, κύκλοι που διαθέτουν μεγάλη επιρροή στο γερμανόφωνο χώρο της Εκκλησίας υποστηρίζουν μια εκλογή του «κομψού και γελαστού» Καρδινάλιου της Βιέννης που κατάγεται από το Σκάλσκο της Βοημίας και ο οποίος αναφερόταν ήδη τον Απρίλιο του 2005 ως πιθανός διάδοχος του εκδημήσαντα τότε Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β’.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάπας: Παραιτούμαι για το καλό της Εκκλησίας

Παραίτηση Πάπα: Το «ιερό δισκοπότηρο» των συνομωσιολόγων

“Ο Πάπας δεν θα αναμειχθεί στην εκλογή και το έργο του διαδόχου”

Ερωτήματα για την παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου του 16ου

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε