Δευτέρα, 29 Απρ.
21oC Αθήνα

Χαμός με 65χρονο που πόζαρε με τη 12χρονη νύφη του στην Times Square

Χαμός με 65χρονο που πόζαρε με τη 12χρονη νύφη του στην Times Square

Τα βλέμματα των περαστικών δεν θα μπορούσαν παρά να στραφούν επάνω τους. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που προσπάθησαν να απομακρύνουν το 12χρονο κορίτσι από κοντά του και να το οδηγήσουν στην αστυνομία.

Οι εικόνες που είδαν μπροστά τους ήταν από κοινωνικό πείραμα του Coby Persin που έγινε για να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη για τον γάμο με παιδιά. Εξακολουθεί άλλωστε να είναι νόμιμος σε ορισμένες πολιτείες ακόμα και με παιδιά 12 ετών. Ο Coby Persin έβαλε μια 12χρονη “νύφη” και έναν 65χρονο “γαμπρό” στη μέση της Times Square. Στο βίντεο αρχικά εξηγεί πως ο γάμος με παιδιά δεν είναι νόμιμος σε 91 χώρες του κόσμου, αλλά συνεχίζει να είναι νόμιμος σε ορισμένες πολιτείες, με κάποιους να παντρεύονται ακόμα και 12χρονα παιδιά.

Θέλοντας να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για όσα συμβαίνουν έβαλε το “ζευγάρι” στην Times Square και άρχισε να τους δίνει οδηγίες για να τους βγάλει φωτογραφίες. Οι περαστικοί κοίταζαν με δυσπιστία τους “νεόνυμφους”, αλλά γρήγορα κάποιοι αποφάσισαν να παρέμβουν. Μια εξοργισμένη γυναίκα πλησίασε το αγέλαστο κοριτσάκι και ζήτησε να μάθει που είναι η μητέρα του. Ο συνεργός της ανήλικης στο κοινωνικό πείραμα προσπάθησε να της εξηγήσει πως την παντρεύτηκε με την άδεια των γονιών της, με τη γυναίκα να ταράζεται ακόμα περισσότερο. “Θα πρέπει να αστειεύεστε!”.

Σε μια άλλη περίπτωση ένας νεαρός άντρας απαιτούσε να μάθει πόσο χρονών είναι το κορίτσι, ενώ παράλληλα έθετε ερωτήματα για το κατά πόσο είναι νόμιμη μια τέτοια σχέση. “Αυτά είναι βλακείες! Δεν είναι σωστό. Είμαι σίγουρος πως αν καλέσω την αστυνομία θα σε βάλουν φυλακή”. Πλησιάζοντας το ζευγάρι, ο “γαμπρός” του είπε ότι έχει μαζί του ασφάλεια για προστασία.

Μια άλλη γυναίκα πλησίασε το ζευγάρι και με πολύ πιο ήρεμο τρόπο τους έκανε ερωτήσεις και τελικά έπιασε το ανήλικο κορίτσι από το χέρι για να το πάρει μακριά όταν δεν κατάφερε να απαντήσει αν θέλει να βρίσκεται εκεί. Δύο άλλοι άντρες σοκαρίστηκαν όταν έμαθαν ότι είναι μόνο 12 ετών και όταν την ρώτησαν αν είναι εντάξει με αυτό και δεν απάντησε επενέβησαν και οδήγησαν το κορίτσι στην αστυνομία.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που άρχισαν να μαζεύονται κατά τη διάρκεια του κοινωνικού πειράματος γύρω από το ζευγάρι, χαρακτηρίζοντας τον 65χρονο διεστραμμένο. Το συγκλονιστικό βίντεο ολοκληρώνεται με στατιστικά στοιχεία για γάμους με παιδιά. 33.000 κορίτσια έχουν παντρευτεί σε παιδική ηλικία και έχουν χάσει την παιδική τους αθωότητα.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε