Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Χάος στη Δαμασκό – Γκλόμπ και δακρυγόνα κατά διαδηλωτών

Μια ακόμη αντικυβερνητική διαδήλωση στη Δαμασκό κατεστάλη βίαια από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Με γκλομπ και δακρυγόνα, οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας επιχείρησαν για να εμποδίσουν χιλιάδες διαδηλωτές που πραγματοποιούσαν πορεία από πολλές συνοικίες της Δαμασκού για να φτάσουν στην πλατεία Αμπασίντ, την κεντρική της πρωτεύουσας.

«Μέτρησα 15 λεωφορεία που μετέφεραν άνδρες της μουχαμπαράτ (αστυνομικούς της ασφάλειας). Πήγαν στους δρόμους βόρεια της πλατείας και κυνηγούσαν τους διαδηλωτές φωνάζοντας: θέλετε ελευθερία; Θα σας την δώσουμε», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας που συνόδευσε τους διαδηλωτές από το προάστιο Χαράστα επεσήμανε ότι χιλιάδες άνθρωποι φώναζαν «ο λαός θέλει την πτώση του καθεστώτος» και έσκισαν πολλές αφίσες του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Δεκάδες χιλιάδες Σύροι διαδήλωσαν την Παρασκευή σε όλη τη χώρα εναντίον του καθεστώτος παρά την απελευθέρωση των διαδηλωτών που είχαν συλληφθεί από την αρχή του κινήματος της αμφισβήτησης πριν ένα μήνα και παρά το διορισμό χθες νέας κυβέρνησης η οποία υπόσχεται να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις.

Το επίσημο πρακτορείο Sana μετέδωσε από την πλευρά του ότι «περιορισμένες και ειρηνικές συγκεντρώσεις» πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη Συρία, στη διάρκεια των οποίων ακούστηκαν συνθήματα «υπέρ της Συρίας, της ελευθερίας και αποτίσθηκε φόρος τιμής στους μάρτυρες χωρίς να παρέμβουν οι δυνάμεις ασφαλείας».

«Οι περισσότερες διαδηλώσεις τελείωσαν γρήγορα και στη συνέχεια η ζωή επέστρεψε στους κανονικούς τους ρυθμούς στις συνοικίες», ανέφερε το Sana.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε