Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Υπερχείλισε ο Νίγηρας, εκκενώνονται σπίτια

Χιλιάδες κατοικίες στην πρωτεύουσα του Νίγηρα, Νιαμέι, εκκενώνονται, μετά τις πρωτοφανείς πλημμύρες που προκάλεσε ο ποταμός Νίγηρας.

Άνδρες της αστυνομίας και των ενόπλων δυνάμεων της χώρας έχουν κινητοποιηθεί για να βοηθήσουν τα θύματα. Μέχρι στιγμής από την υπερχείλιση του ποταμού έχουν πληγεί περίπου δέκα παραποτάμιες συνοικίες. Ο κυβερνήτης της Νιαμέι, συνταγματάρχης Σουμάνα Τζίμπο, ανέφερε ότι περίπου 1.000 κάτοικοι έχουν μεταφερθεί προσωρινά σε σχολεία.

Το υπουργείο Εσωτερικών προειδοποίησε εξάλλου ότι υπάρχει κίνδυνος να επιδεινωθεί η κατάσταση τις επόμενες ημέρες καθώς η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει ότι θα συνεχιστούν, με ένταση, οι βροχοπτώσεις.

“Ήταν δύο το πρωί όταν τα νερά μπήκαν στα σπίτια μας. Τρεις ώρες αργότερα τα σπίτια άρχισαν να καταρρέουν”, δήλωσε μια γυναίκα ενώ ένας ηλικιωμένος βαρκάρης διαβεβαίωσε ότι πλημμύρα τέτοιας έκτασης δεν έχει συμβεί εδώ και μια εικοσαετία.

Πλημμύρες έχουν επίσης αναφερθεί στις περιοχές Τιλαμπέρι και Ντόσο ενώ από τα νερά καταστράφηκαν μεγάλες εκτάσεις με ορυζώνες και καλλιέργειες κεχριού.

Ο Νίγηρας, μια πολύ φτωχή χώρα της ζώνης του Σάχελ, πλήττεται τους τελευταίους μήνες από σοβαρό λιμό λόγω της ξηρασίας της περασμένης χρονιάς.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε