Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Άλλος ένας έφηβος θιβετιανός αυτοπυρπολήθηκε και πέθανε

Άλλος ένας έφηβος θιβετιανός αυτοπυρπολήθηκε και πέθανε

 Ένας Θιβετιανός έφηβος πέθανε σήμερα, μερικές ώρες αφού αυτοπυρπολήθηκε στη δυτική επαρχία Τσινγκχάι της Κίνας, παρά την προσπάθεια των κινεζικών αρχών να καταστείλουν το κύμα αυτοπυρπολήσεων των Θιβετιανών.

Ο Λίμπονγκ Τσέρινγκ, 19 ετών, αυτοπυρπολήθηκε στην πόλη Ντόουα στην κομητεία Τόνγκρεν, που είναι γνωστή ως Ρέμπκονγκ στα θιβετιανά, όπως μετέδωσαν αξιωματούχοι και τα μέσα ενημέρωσης.

Τα μέσα ενημέρωσης δεν έδωσαν περισσότερες πληροφορίες για το επεισόδιο. Πρόκειται για την 10η αυτοπυρπόληση αυτό το μήνα στην κομητεία αυτή, σύμφωνα με τις αναφορές εξόριστων Θιβετιανών και οργανώσεων προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Περίπου 80 Θιβετιανοί έχουν αυτοπυρποληθεί στην Κίνα τα τελευταία δύο χρόνια, 18 τον τελευταίο μήνα, από τους οποίους 60 έχουν πεθάνει.

Η αστυνομία έχει αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας μετά το κύμα αυτοπυρπολήσεων και τις διαμαρτυρίες που πραγματοποίησαν θιβετιανοί φοιτητές στην Ντόουα και σε άλλες περιοχές της Ρέμπκονγκ νωρίτερα αυτό τον μήνα.

Οι αρχές της περιφέρειας Χουάνγκναν, που διοικεί την Ρέμπκονγκ, εξέδωσαν ανακοίνωση στις 14 Νοεμβρίου ζητώντας από τους αξιωματούχους να τιμωρούν να τιμωρούν τόσο όσους αυτοπυρπολούνται όσο και τις οικογένειές τους, όπως ανακοίνωσε το Θιβετιανό Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τη Δημοκρατία.

Η ανακοίνωση καλεί επίσης τους αξιωματούχους να σταματήσουν την παροχή αναπτυξιακών πόρων στα χωριά όπου σημειώνονται οι αυτοπυρπολήσεις, προσθέτει ο οργάνωση επικαλούμενη κατοίκους της περιοχής.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε