Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Αποκαλύψεις για τον Τόνι Μπλέρ

Αποκαλύψεις για τον Τόνι Μπλέρ

Με μυστικές συμφωνίες ο πρώην βρετανός πρωθυπουργός απέκτησε περιουσία που ξεπερνά τα 22.3 εκατ. ευρώ, απο τότε που έφυγε απο την Ντάουνινγκ Στριτ.

Οπως γράφει το Βήμα του Σαββάτου, ο Τόνι μπλέρ είχε κλείσει δύο πολύ σημαντικές συμφωνίες τις οποίες προσπαθούσε να κρατήσει κρυφές. Η πρώτη αφορούσε πολυεθνική πετρελαϊκή εταιρεία, νοτιοκορεατικών κυρίως συμφερόντων, με εκτεταμένα συμφέροντα στο Ιράκ. Η δεύτερη ήταν συμφωνία ύψους 1,1 εκατ. ευρώ, για την παροχή συμβουλών στη Βασιλική Οικογένεια του εμιράτου του Κουβέιτ.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας είχε πείσει την επιτροπή ελέγχου των εργασιών που αναλαμβάνουν οι βρετανοί πρώην πρωθυπουργοί, να κρατήσει επί περίπου 2 χρόνια κρυφές τις λεπτομέρειες και των δύο αυτών συμφωνιών, ισχυριζόμενος ότι είναι εμπορικά ευαίσθητες. Οι συμφωνίες αυτές όμως αποκαλύφθηκαν όταν η Συμβουλευτική Επιτροπή έχασε τελικώς την υπομονή της με τον κ. Μπλερ και αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τα σχετικά στοιχεία.

Οι αποκαλύψεις που έκανε η επιτροπή  ρίχνουν φως και στα υπέρογκα κέρδη του από ομιλίες, παροχή συμβουλών σε τράπεζες και ξένες κυβερνήσεις, μια γενναιόδωρη προκαταβολή για την επικείμενη έκδοση των απομνημονευμάτων του, αλλα και πλουσιοπάροχες απολαβές που έχει από το βρετανικό Δημόσιο ως πρώην πρωθυπουργός.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε