Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Αποκάλυψη σοκ! Οι αρχές ήξεραν για τις ενέσεις που προκάλεσαν μηνιγγίτιδα

Αποκάλυψη σοκ! Οι αρχές ήξεραν για τις ενέσεις που προκάλεσαν μηνιγγίτιδα

23 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι σήμερα τη ζωή τους από την έξαρση μηνιγγίτιδας στις ΗΠΑ, ενώ τουλάχιστον 300 Αμερικανοί έχουν μολυνθεί.

Την επιδημία θανατηφόρας μορφής μηνιγγίτιδας προκάλεσαν μολυσμένες ενέσεις στεροειδών για τη θεραπεία των πόνων της πλάτης. Τις ενέσεις αυτές είχε παρασκευάσει η εταιρία «New England Compound Center» (NECC), η οποία τώρα περνάει στην… αντεπίθεση!

Ο δικηγόρος της αποκάλυψε ότι οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές της Μασσαχουσέττης ήταν απολύτως ενήμερες για τον τρόπο και το εύρος των επιχειρήσεων της εταιρείας.

Ο Πολ Σάιρελ επιτέθηκε στο Συμβούλιο Φαρμακευτικής Πιστοποίησης της Μασσαχουσέττης και του Τμήματος Δημόσιας Υγείας. “Η διαφάνεια της NECC στη συνεργασία της με το Συμβούλιο από την αρχή, το 1998, δείχνει την πρόθεσή της καλής θελήσεως για να λειτουργεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις που προβλέπονται από την άδειά της”, είπε ο Σάιρελ.

Τα σχόλιά του έγιναν καθώς οι ρυθμιστικές αρχές της πολιτείας δέχονται επικρίσεις για τον πλημμελή έλεγχο που άσκησαν στην εταιρεία.

Η NECC δεν υπέστη κυρώσεις από τις ρυθμιστικές αρχές σε πολλές περιπτώσεις κατά τα χρόνια που προηγήθηκαν της κρίσης, όπως προκύπτει από νέα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, και το γεγονός αυτό εγείρει και πάλι το ερώτημα σχετικά με την ποιότητα της επίβλεψης που υφίστανται οι φαρμακευτικές εταιρείες.

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών και Προλήψεων (CDC), σχεδόν το ένα τρίτο των θανάτων σημειώθηκε στο Τενεσί. Το Μίσιγκαν κατέγραψε το δεύτερο υψηλότερο αριθμό θανάτων με πέντε νεκρούς. Τα πρώτα κρούσματα της νόσου αναφέρθηκαν πριν από τουλάχιστον τρεις εβδομάδες.

Το CDC και οι υγειονομικές αρχές εκτιμούν ότι σε σχεδόν 14.000 ασθενείς σε 23 πολιτείες των ΗΠΑ είναι πιθανό να έχουν χορηγηθεί οι μολυσμένες ενέσεις στεροειδών.

Η μυκητιασική μηνιγγίτιδα είναι μια σπάνια και μη μεταδοτική μόλυνση που ευθύνεται για φλεγμονή των προστατευτικών μεμβρανών του εγκεφάλου και του μυελού των οστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΗΠΑ: 23 οι νεκροί απο μηνιγγίτιδα

Ψάχνουν τις “ένοχες” ενέσεις για τη μηνιγγίτιδα

Κυβερνήτης για κλάματα! Έδωσε «ροζ» τηλέφωνο αντί για τον αριθμό κατά της μηνιγγίτιδας!

Απίστευτη παραδοχή: 13.000 άνθρωποι εκτέθηκαν σε θανατηφόρο μύκητα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε