Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Αύριο η τελική απόφαση του δικαστηρίου για τον συνεργάτη του Μπερλουσκόνι

Την δεύτερη και τελευταία έφεση ενός πρώην στενού συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι υπέβαλαν οι συνήγοροί του στο ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας σήμερα.

Πρόκειται για το γερουσιαστής Μαρτσέλο Ντελ’Ούτρι, μέλος του Λαού της Ελευθερίας, ο οποίος πρωτοδίκως καταδικάστηκε σε κάθειρξη επτά ετών για σχέσεις με τη Μαφία, και η τελική απόφαση αναμένεται να εκδοθεί ως αύριο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε Ιταλικά ΜΜΕ ο Ντελ’Ούτρι, ο οποίος αρνείται οποιαδήποτε αδικοπραγία, ενδέχεται να αθωωθεί διότι έχει παραγραφεί το αδίκημα.

Οι εισαγγελείς έχουν ζητήσει η ποινή του Ντελ’Ούτρι να αυξηθεί σε 11 χρόνια κάθειρξη.

Τον Ιούνιο του 2010 άλλο εφετείο είχε μειώσει την ποινή από τα 9 στα 7 χρόνια κάθειρξη διότι είχε διαπιστώσει πως η καταδίκη του πολιτική για συνεργασία με την Κόζα Νόστρα μπορούσε να επιβληθεί μόνο για αδικήματα που είχαν διαπραχθεί πριν από το 1992.

Ο Ντελ’Ούτρι ήταν επικεφαλής της Publitalia, της διαφημιστικής εταιρίας του ομίλου Fininvest του Μπερλουσκόνι, ως το 1994. Ακολούθως υπήρξε ιδρυτικό μέλος του πρώτου κόμματος του Μπερλουσκόνι, του Φόρτσα Ιτάλια.

Πολλοί ανανήψαντες μαφιόζοι έχουν καταγγείλει τα τελευταία χρόνια ότι ο σικελός Ντελ’Ούτρι είχε σχέσεις με την Κόζα Νόστρα.

Στην Ιταλία, τόσο οι εισαγγελείς όσο και η υπεράσπιση μπορούν να ασκούν εφέσεις δύο φορές πριν να θεωρηθεί ότι μια υπόθεση έχει τελεσιδικήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Φθηνά τη γλίτωσε “ο Μπερλουσκόνι

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε