Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Έκτακτα μέτρα στα αεροδρόμια της Υεμένης

Έκτακτα μέτρα στα αεροδρόμια της Υεμένης
Εξονυχιστικοί έλεγχοι σε όλα τα φορτία που φεύγουν από τα αεροδρόμια της χώρας, αποφάσισαν οι αρμόδιες αρχές.
Οι αρχές της Υεμένης ανακοίνωσαν σήμερα τη λήψη έκτακτων μέτρων για όλα τα δέματα που φεύγουν από τη χώρα, μετά την ανακάλυψη δύο παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων που είχαν προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο Saba.
 
Σύμφωνα με το πρακτορείο, η Εθνική Επιτροπή Ασφάλειας της Πολιτικής Αεροπορίας συνεδρίασε χθες Κυριακή και αποφάσισε “την εφαρμογή έκτακτων μέτρων, στα οποία θα περιλαμβάνεται ο εξονυχιστικός έλεγχος όλων των φορτίων που φεύγουν από τα αεροδρόμια της χώρας”.
 
Τα μέτρα αυτά εφαρμόζονται για να αντιμετωπιστεί “η ανάπτυξη των μεθόδων των τρομοκρατικών οργανώσεων”, προστίθεται στην ανακοίνωση.
 
Στο μεταξύ, η αστυνομία της Υεμένης συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό της γυναίκας που ταχυδρόμησε τα δύο δέματα, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών.
 
“Οι αρχές ασφαλείας συνεχίζουν την εκτεταμένη έρευνα για να βρουν την γυναίκα που έστειλε τα δέματα”, διευκρίνισε ο ίδιος αξιωματούχος.
 
Η αστυνομία απελευθέρωσε αργά την Κυριακή την φοιτήτρια Χάναν Μοχάμεντ αλ-Σαμάρι, που είχε θεωρηθεί ύποπτη για συμμετοχή στην υπόθεση αυτή. Αστυνομικές πηγές τόνισαν πως τελικά η γυναίκα που είχε στείλει τα δέματα είχε χρησιμοποιήσει το όνομα και την ταυτότητα της 22χρονης.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε