weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Ερωτήματα για την παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου του 16ου

Ερωτήματα για την παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου του 16ου | Newsit.gr

Ακόμα δεν μπορεί να συνέλθει το Βατικανό αλλά και οι απανταχού Καθολικοί από την ανακοίνωση – βόμβα της παραίτησης του Πάπα Βενέδικτου του 16ου.

Όπως ανακοίνωσε το Βατικανό, ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος παραιτείται στις 28 Φεβρουαρίου και έως το Πάσχα θα έχουμε νεο Πάπα.
Σύμφωνα με την επιστολή παραίτησής του, ο Πάπας παραιτείται για λόγους υγείας αφού ο ίδιος είναι 86 ετών.

Ο τελευταίος Πάπας που είχε παραιτηθεί ήταν ο Πάπας Γρηγόριος ΙΒ’ ο οποίος παραιτήθηκε το 1415 προκειμένου να μπει τέλος στο Σχίσμα που ταλάνιζε τη Δυτική Εκκλησία, καθώς υπήρχαν άλλοι δύο διεκδικητές του παπικού θρόνου: στην Αβινιόν της Γαλλίας ο αντιπάπας Βενέδικτος ΙΓ’ και ο αντιπάπας Ιωάννης ΙΒ’.

Όμως υπάρχουν πολλά ερωτήματα που μένουν αναπάντητα. Όπως για παράδειγμα γιατί ο Πάπας παραιτείται επικαλούμενος λόγους υγείας, ενώ αυτό δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν. Ήταν σαν άγραφος νόμος ότι ο Πάπας είναι ισόβιος και μόνο αφού αφήσει την τελευταία του πνοή, τοτε συγκαλείται το κονκλάβιο προκειμένου να αναδείξει το νεο Ποντίφηκα.

O αδερφός του Πάπα φέρεται να είπε ότι ο γιατρός του, του συνέστησε να μην κάνει πλέον υπαρατλαντικά ταξίδια.

ΟΛΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αγαπητά αδέλφια,

Σας κάλεσα σε αυτό το εκκλησιαστικό συμβούλιο, όχι μόνο για τις τρεις αγιοποιήσεις, αλλά και για να σας ανακοινώσω μια απόφαση μεγάλης σημασίας για τη ζωή της Εκκλησίας. Αφού επανελλειμένα δοκίμασα τη συνείδησή μου ενώπιον του Θεού, κατέληξα με βεβαιότητα ότι οι δυνάμεις μου, λόγω της προχωρημένης ηλικίας, δεν επαρκούν πλέον για την άσκηση των καθηκόντων μου. Γνωρίζω καλά ότι τα καθήκοντά μου, λόγω της ουσιώδους πνευματικής τους φύσης, πρέπει να εκτελούνται όχι μόνο με λόγια αλλά και με πράξεις καθώς και με προσευχές και πραγματικό πόνο. Ωστόσο, στο σημερινό κόσμο, όπου οι αλλαγές είναι ραγδαίες και οι ερωτήσεις που εγείρονται για το βάθος της πίστης είναι πολλές, για να καταφέρεις να εκτελέσεις τα καθήκοντα του Πάπα, απαιτείται δύναμη τόσο πνευματική όσο και σωματική. Αισθάνομαι ότι αυτή μου η δύναμη, τους τελευταίους μήνες έχει περιοριστεί, σε τέτοιο βαθμό που νιώθω ότι δεν μπορώ να εκτελέσω επαρκώς τα καθήκοντα που μου έχουν ανατεθεί. Για το λόγο αυτό, και κατανοώντας απολύτως τη σοβαρότητα της πράξης μου, με απόλυτη ελευθερία δηλώνω ότι παραιτούμαι από Πάπας, θέση στην οποία βρίσκομαι από τις 19 Απριλίου 2005. Από τις 28 Φεβρουαρίου, η Επισκοπή της Ρώμης θα είναι κενή και το Συμβούλιο των Καρδιναλίων θα εκλέξει το νέο Ποντίφικα.

Αγαπητά αδέλφια, σας ευχαριστώ ειλικρινά για όλη την αγάπη σας και όλη τη στήριξη που μου παρείχατε. Σας ζητώ συγγνώμη για όλες μου τις αδυναμίες. Τώρα, ας εμπιστευτούμε την Αγία Εκκλησία στα χέρια του Ιησού Χριστού και ας ικετεύσουμε την Παναγία, ώστε να βοηθήσει τους Καρδινάλιους ναεκλέξουν το νέο Ποντίφικα. Όσο για εμένα, επιθυμώ μελλοντικά να υπηρετήσω την Αγία Εκκλησία αφιερώνοντας πλήρως τον εαυτό μου στην προσευχή.Θα γραφτεί αυτός ο Πάπας με χρυσά γράμματα στην ιστορία;

Είναι από τους πιο προσηλωμένους επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας στις παραδόσεις αιώνων. Και γι’ αυτό κατακρίθηκε. Ο Βενέδικτος ΙΣΤ’ όσο κι αν πιέστηκε δεν δέχθηκε να επιτρέψει την χρήση προφυλακτικών στην Αφρική που οι άνθρωποι πεθαίνουν σαν τις μύγες από το AIDS.

Το 2006 παραλίγο να στρέψει εναντίον των Χριστιανών το σύνολο του μουσουλμανικού κόσμου.

Μνημονεύοντας τον διάλογο του Βυζαντινού αυτοκράτορα Μανουήλ Β΄ Παλαιολόγου με Πέρση λόγιο και θέμα τις αλήθειες του Ισλάμ και του Χριστιανισμού, είπε: «Ο αυτοκράτορας μιλά για το θέμα του τζιχάντ, του ιερού πολέμου. Έλεγε, και μεταφέρω αυτούσια τη φράση: Δείξε μου τι νέο έφερε ο Μωάμεθ και εκεί θα βρεις μόνον πράγματα διαβολικά και απάνθρωπα, όπως η διαταγή του να διαδοθεί η πίστη που κήρυττε με το σπαθί».

Ακολούθησαν διαδηλώσεις, βανδαλισμοί, αλλά και μια δολοφονία Ιταλίδας καλόγριας στην Σομαλία φέρεται να αποτέλεσαν απάντηση στην «προσβολή».

Όσο χρόνια παρέμεινε στον Παπικό Θρόνο, ο Βενέδικτος ΙΣΤ’ έζησε δεκάδες αποκαλύψεις για κακοποιήσεις παιδιών από καθολικούς ιερείς οι οποίες αμαύρωσαν το πρόσωπο της εκκλησίας.

Επίσης, είδε τον μπάτλερ του να βγάζει φόρα – παρτίδα στον έξω κόσμο τα άπλυτα του Βατικανού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΒΟΜΒΑ στο Βατικανό! Παραιτείται στις 28 Φεβρουαρίου ο Πάπας Βενέδικτος! «Με εγκατέλειψαν οι δυνάμεις μου»

Από τον Πάπα Πιο στον Πάπα Βενέδικτο! – ΒΙΝΤΕΟ

Ποιός είναι ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος

Σάλος στο Βατικανό! – Ο Μεχμέτ Αλί Αγκτσά αποκαλύπτει ποιος τον “υποκίνησε” στην απόπειρα δολοφονίας του πάπα Ιωάννη Παύλο Β’

Ο… Τζορτζ Κλούνεϊ ζει στο Βατικανό!

Προέταξαν τα στήθη τους (κυριολεκτικά) υπέρ των gay (ΦΩΤΟ και VIDEO)

Ξέπλυμα χρήματος στο Βατικανό;

Ο Πάπας απένειμε χάρη στον μπάτλερ του για το σκάνδαλο Vatileaks

 

#TAGS MM