Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Φινλανδία: Σε… πορτ- μπαγκάζ κρύφτηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών για να συναντήσει τον πρωθυπουργό

Φινλανδία: Σε… πορτ- μπαγκάζ κρύφτηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών για να συναντήσει τον πρωθυπουργό

Ένα… σίγουρα ασυνήθιστο περιστατικό έλαβε χώρα στην Φινλανδία. Ο υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας Σαμούλι Βιρτάνεν φαίνεται πως ήθελε… πολύ να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Γιούχα Σίπιλα.

Ωστόσο μάλλον… παραείναι λάτρης των ταινιών περιπέτειας, καθώς κάτι από αυτές είπε να εφαρμόσει και στην πράξη. Συγκεκριμένα κρύφτηκε στο πορτ-μπαγκάζ ενός αυτοκινήτου.

η αστυνομία βρήκε ωστόσο τον άνδρα και προχώρησε σε συστάσεις, τονίζοντας ότι η ενέργεια αυτή συνιστά παράβαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Στην ανακοίνωση της αστυνομίας δεν κατονομάζεται ο “επιβάτης”. Αφήνεται όμως να εννοηθεί ότι πρόκειται για τον Βιρτάνεν που προέρχεται από το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα των Φινλανδών.

Η βουλευτής της “Γαλάζιας Μεταρρύθμισης”, που ανήκει ο Βιρτάνεν, Τιίνα Ελοβαάρα, ανέφερε ότι ο υφυπουργός κρύφτηκε στο πορτ-μπαγκάζ για να παραμείνει μυστική η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό καθώς οι στιγμές ήταν κρίσιμες και δεν ήθελε να διαρρεύσουν πληροφορίες στα μέσα ενημέρωσης.

Συστάσεις επειδή… δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας

Η αστυνομία του έκανε συστάσεις επειδή…. μετακινήθηκε για μερικές δεκάδες μέτρα με τον τρόπο αυτό και δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας. Ο Βιρτάνεν φέρεται ότι παραδέχτηκε την πράξη του.

Ο δρόμος όπου βρίσκεται η κατοικία του πρωθυπουργού είναι ήπιας κυκλοφορίας και ο μόνος που κινδύνευε να τραυματιστεί ήταν ο υφυπουργός.
Σύμφωνα με τον επιθεωρητή Πέκα Σεπάλα, η αστυνομία ερεύνησε την υπόθεση αυτή βασιζόμενη σε πληροφορίες που ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις