Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Η Ιρλανδία κεντρικό θέμα των G20

REUTERS
Η κατάσταση στην Ιρλανδία, θέμα συζήτησης στο περιθώριο της συνόδου του G20. Νέα παρέμβαση της Μέρκελ…
 

Οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Βρετανίας συζήτησαν σήμερα την κρίση χρέους στην Ιρλανδία και κατά πάσα πιθανότητα αναμένεται αργότερα κάποια κοινή δήλωση, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της Γερμανίας, Στέφεν Σέιμπερτ.
 
“Οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας, της Βρετανίας και της Γαλλίας συζήτησαν σήμερα το πρωί για το θέμα της Ιρλανδίας”, δήλωσε ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, στη Σεούλ, όπου γίνεται η σύνοδος κορυφής των 20 μεγαλύτερων οικονομικών του κόσμου. “Πιθανώς θα κάνουν κάποια κοινή δήλωση στη διάρκεια της ημέρας”, πρόσθεσε, επισημαίνοντας: “Αντιμετωπίζουν σοβαρά την κατάσταση”.
 
Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει όλα τα σενάρια ως προς την τρέχουσα χρηματοπιστωτική κρίση στην Ιρλανδία, δήλωσε η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, στη συνέντευξη Τύπου στη Σεούλ, όπου γίνεται η σύνοδος κορυφής του G20.
 
Η Μέρκελ δήλωσε ότι οι επενδυτές, που έχουν πουλήσει ιρλανδικά ομόλογα λόγω των ανησυχιών ότι η χώρα μπορεί να χρεοκοπήσει, δεν έχουν κατανοήσει τον μηχανισμό στήριξης που έχει δημιουργηθεί στην ΕΕ για την αντιμετώπιση τέτοιων κρίσεων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε