Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Η υπερθέρμανση του πλανήτη δεν εξαρτάται από την κατανάλωση κρέατος

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η κατανάλωση λιγότερου κρέατος δεν βοηθά στη μείωση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Αυτό υποστηρίζει Αμερικανός ειδικός σε θέματα ποιότητας του αέρα, τονίζοντας ότι οι μελέτες που υποστηρίζουν το αντίθετο αποσπούν την κοινωνία από την εξεύρεση των «πραγματικών» τρόπων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. 

«Μπορούμε να μειώσουμε τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου αλλά όχι με το να καταναλώνουμε λιγότερο κρέας ή γάλα», ανέφερε ο Φρανκ Μιτλοεχνερ, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, παρουσιάζοντας μια μελέτη σχετικά με το θέμα αυτό κατά τη διάρκεια διάσκεψης ενώπιον της American Chemical Society. 

Σύμφωνα με τον Αμερικανό επιστήμονα, η γενικά αποδεκτή ιδέα ότι οι αγελάδες και οι χοίροι συμβάλλουν στην υπερθέρμανση του πλανήτη είναι λάθος. Όπως υπογράμμισε η έκθεση που δημοσιεύθηκε το 2006 από τον ΟΗΕ και υποστηρίζει ότι η κτηνοτροφία προκαλεί την εκπομπή περισσότερων αέριων του θερμοκηπίου έχει αποσπάσει την προσοχή της κοινωνίας, η οποία δεν αναζητά τις πραγματικές αιτίες της αλλαγής του κλίματος. 

Η θεωρία σύμφωνα με την οποία η μείωση της κατανάλωσης κρέατος θα συμβάλει στη μείωση της υπερθέρμανσης του πλανήτη έχει επηρεάσει αρκετά κινήματα σε Ευρώπη και ΗΠΑ. 

«Η παραγωγή λιγότερου κρέατος και γάλακτος θα αυξήσει την πείνα στις φτωχές χώρες», προειδοποίησε ο Μιτλοεχνερ, προσθέτοντας ότι οι αναπτυσσόμενες χώρες πρέπει να υιοθετήσουν τις γεωργικές τεχνικές των δυτικών χωρών προκειμένου «να παράγουν περισσότερα τρόφιμα εκπέμποντας λιγότερα αέρια του θερμοκηπίου». 

Οι πλούσιες χώρες από την πλευρά τους «θα πρέπει να επικεντρωθούν στη μείωση της κατανάλωσης πετρελαίου και άνθρακα για την παραγωγή ηλεκτρισμού, θερμότητας και για την κίνηση των οχημάτων», κατέληξε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε