Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Ιαπωνία: θα καταρρίψουμε τον βορειοκορεατικό πύραυλο

Ο πύραυλος που θα μεταφέρει τον δορυφόρο που σχεδιάζει να εκτοξεύσει ίσως μπει στο στόχαστρο των Ιαπώνων εάν περάσει πάνω από την Ιαπωνία.

Ενδεικτική των αντιδράσεων που έχει προκαλέσει η εκτόξευση του δορθυφόρου που θα γίνει μεταξύ 12 και 16 Απριλίου είναι η δήλωση του υπουργού άμυνας της Ιαπωνίας :
“Σκέφτομαι να διατάξω τις Δυνάμεις Αυτοάμυνας να καταρρίψουν (τον δορυφόρο) Θα προχωρήσουμε στις (απαραίτητες) διαδικασίες σε περίπτωση του ενδεχομένου που θα απειληθεί η ασφάλεια της χώρας μας”, δήλωσε ο Ναόκι Τανάκα ενώπιον του κοινοβουλίου.

Η είδηση για την εκτόξευση του δορυφόρου προκάλεσε την έντονη αντίδραση των ΗΠΑ, της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας εν μέσω ανησυχιών ότι η κίνηση αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την δοκιμή βαλλιστικής πυραυλικής τεχνολογίας.

Η Πιονγκγιάνγκ συμφώνησε στις 29 Φεβρουαρίου να σταματήσει όλες τις δραστηριότητες που συνδέονται με το πρόγραμμά της των πυρηνικών όπλων, περιλαμβανομένων των δοκιμών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, στο πλαίσιο συμφωνίας με την Ουάσινγκτον για την ανταλλαγή 240.000 τόνων βοήθειας σε τρόφιμα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε