Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Από την Άιοβα ξεκινά η πορεία της Χίλαρι Κλίντον προς τον… Λευκό Οίκο

Από την Άιοβα ξεκινά η πορεία της Χίλαρι Κλίντον προς τον… Λευκό Οίκο

Αφού ανακοίνωσε αυτό που όλοι ήξεραν και περίμεναν, η Χίλαρι Κλίντον βάζει μπρος και την προεκλογική της εκστρατεία ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2016. Πρώτος της σταθμός η Άιοβα.

Πρόκειται για μια πολιτεία στρατηγικής σημασίας ενόψει των εσωκομματικών εκλογών του Δημοκρατικού κόμματος.

Η πρώην Πρώτη Κυρία, Γερουσιαστής και υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφτεί την Άιοβα την Τρίτη και την Τετάρτη και θα κάνει τις πρώτες της εμφανίσεις μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της για το χρίσμα των Δημοκρατικών.

Η Χίλαρι Κλίντον θα πάρει μέρος σε μια συζήτηση με φοιτητές και εκπαιδευτικούς σε ένα κολέγιο στο Μοντιτσέλο, την Τρίτη και στη συνέχεια θα συναντηθεί με ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων στο Νόργουοκ. Στόχος της, σύμφωνα με την εκστρατεία της, οι “συζητήσεις με καθημερινούς πολίτες της Άιοβα”.

Από την ίδια πολιτεία αλλά και το Νιου Χάμσαϊρ θα ξεκινήσει η εσωκομματική διαδικασία, στις αρχές του 2016.

Η Χίλαρι Κλίντον ανακοίνωσε την απόφασή της να διεκδικήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών για να είναι η υποψήφια του κόμματος στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές μέσω της ιστοσελίδας της hillaryclinton.com.

“Οι απλοί Αμερικανοί έχουν ανάγκη από έναν αγωνιστή. Θέλω να είμαι αυτή η αγωνίστρια. Ξεκινάω εκστρατεία για να κερδίσω τις ψήφους σας”, λέει η 67χρονη Χίλαρι Κλίντον στο video που ανέβηκε.

Προς το παρόν, είναι η μόνη υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος και κυριαρχεί στις δημοσκοπήσεις.

Η Κλίντον έχει εξασφαλίσει τη συμμαχία και τη φιλία του πρώην πολιτικού της αντιπάλου στις προκριματικές του 2008, του νυν προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος δήλωσε χθες ότι “θα είναι μία εξαιρετική πρόεδρος”.

Απέναντι στη Χίλαρι Κλίντον, πολλοί Ρεπουμπλικανοί θα διεκδικήσουν το χρίσμα του κόμματός τους. Δύο έχουν ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητά τους, οι γερουσιαστές του Tea Party, Τεντ Κρουζ και Ραντ Πολ, ενώ ο συνάδελφός τους Μάρκο Ρούμπιο, κουβανικής καταγωγής, είναι πιθανόν να κάνει την ανακοίνωση αύριο, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Μαϊάμι.

Την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για το χρίσμα δεν έχει κρύψει ένας άλλος γόνος αμερικανικής πολιτικής δυναστείας, ο Τζεμπ Μπους, πρώην κυβερνήτης της Φλόριντα, που δεν έχει κάνει επίσημη ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε