Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

ΗΠΑ, Ολλανδία και Βουλγαρία απελαύνουν τους πρεσβευτές της Συρίας

Η πρεσβεία της Συρίας στο Λονδίνο. ΦΩΤΟ REUTERS
Η πρεσβεία της Συρίας στο Λονδίνο. ΦΩΤΟ REUTERS

Συνεχίζονται οι απελάσεις πρεσβευτών και διπλωματικών απεσταλμένων της Συρίας από χώρες τις Ευρώπης και της Αμερικής.

Μετά την Γαλλία, Ιταλία, Βρετανία, Γερμανία και Ισπανία και άλλες χώρες προχωρούν στην απέλαση διπλωματών και πρεσβευτών της Συρίας.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απελαύνει τον Σύρο επιτετραμμένο στην Ουάσινγκτον ύστερα από τον μεγάλο αριθμό θανάτων πολιτών στη Συρία όλο το Σαββατοκύριακο, ενημέρωσε κυβερνητική πηγή μιλώντας ανωνύμως στο Ρόιτερς.

   Η ίδια επίσημη πηγή διευκρίνισε ότι στον Σύρο διπλωμάτη θα δοθεί 72ωρη προθεσμία να εγκαταλείψει το αμερικανικό έδαφος.

   Υπενθυμίζεται ότι ο Σύρος πρεσβευτής στην Ουάσινγκτον ‘Ιμαντ Μουστάφα, πέρυσι ανακλήθηκε στη Δαμασκό, χωρίς να έχει οριστεί έως σήμερα ο αντικαταστάτης του.

    Παράλληλα, η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης σήμερα επίσημα ότι ο πρεσβευτής της Συρίας στην Ολλανδία “είναι ανεπιθύμητο πρόσωπο”, ύστερα από τον μεγάλο αριθμό θανάτων πολιτών στη Συρία όλο το Σαββατοκύριακο.

   Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ολλανδίας διευκρινίζεται ότι “η απόφαση ελήφθη σε διαβούλευση με τους ευρωπαίους εταίρους”. Από πολλά κράτη μέλη της ΕΕ έχουν ήδη αποχωρήσει Σύροι διπλωματικοί απεσταλμένοι.

   Η ολλανδική κυβέρνηση δεν μπορεί να απελάσει τον Σύρο πρεσβευτή επειδή αυτός εδρεύει στις Βρυξέλλες, εκπροσωπώντας τα συριακά συμφέροντα και στο Βέλγιο και στην Ολλανδία.

   Η βουλγαρική κυβέρνηση απελαύνει και εκείνη τον Σύρο επιτετραμμένο ως απάντηση στη σφαγή των πολιτών στη Χούλα στην κεντρική Συρία το Σαββατοκύριακο.

   “Ο Σάλαχ Σουκάρ θα ενημερωθεί σήμερα ότι μέσα σε 72 ώρες θα πρέπει να εγκαταλείψει το βουλγαρικό έδαφος”, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών στη Σόφια.

   Γνωστοποιήθηκε επίσης ότι θα απελαθούν άλλα δύο μέλη του συριακού διπλωματικού προσωπικού, ενώ διακόπτεται άμεσα η λειτουργία της βουλγαρικής πρεσβείας στη Δαμασκό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία απελαύνουν τους πρεσβευτές της Συρίας!

«Ο ΟΗΕ μας σκοτώνει» φωνάζουν οι Σύροι αλλά ποιος τους ακούει;

Βίντεο-σοκ του ABC από τη Συρία!32 παιδιά νεκρά!

Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη σφαγή στη Χούλα της Συρίας

Συρία: “Οργανώσεις που συνδέονται με την αλ Κάιντα πίσω απο τη σφαγή στη Χούλα”

Φρίκη και αντιδράσεις προκαλεί η σφαγή παιδιών στη Συρία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε