Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Κάλεσμα συσπείρωσης προς τους ψηφοφόρους από τον Μπερλουσκόνι

ΦΩΤΟ REUTERS

Ακόμη μια ένδειξη ότι η Ιταλία οδεύει προς την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες από τον Ιταλό πρωθυπουργό που επιχειρεί να συσπειρώσει την εκλογή βάση του κόμματός του.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι με επιστολή του στο «Κλαμπ της Ελευθερίας», το οποίο απαρτίζουν εγγεγραμμένοι στο κεντροδεξιό κόμμα «Λαός της Ελευθερίας», ζήτησε από τους υποστηρικτές του να μετατραπούν σε μεγάφωνο της κυβερνητικής δράσης, ξεκινώντας διαρκή κινητοποίηση.

Στην επιστολή του, ο Καβαλιέρε, υπογραμμίζει ότι «φτάσαμε στην περίοδο των διακοπών μετά από μια δύσκολη χρονιά, κατά την οποία η κυβέρνηση αντιμετώπισε με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα, τις προκλήσεις για να ενισχυθεί το προφίλ μιας ασφαλούς και σύγχρονης Ιταλίας». Κάνει αναφορά στα έκτακτα οικονομικά μέτρα ύψους 24,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, στους νέους πιο αυστηρούς κανόνες του κώδικα οδικής κυκλοφορίας και στην μεταρρύθμιση των πανεπιστημίων.

Για το τελευταίο, πάντως, υπάρχει θύελλα αντιδράσεων και μέρος των ιταλών καθηγητών, έχει προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, καταγγέλλοντας τις σοβαρές περικοπές σε βάρος των πανεπιστημίων, τη μείωση των διδασκόντων και την μετατροπή των ερευνητών σε έκτακτους εργαζόμενους.

Τέλος, στην επιστολή του ο Μπερλουσκόνι, αναφέρεται με έμφαση στην ισχυρή δράση της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της μαφίας, με την σύλληψη πάνω από έξι χιλιάδων ατόμων που κατηγορούνται για μαφιόζικη δράση, όπως και είκοσι έξι εκ των τριάντα πιο επικίνδυνων φυγόδικων και την κατάσχεση περιουσιών αξίας δεκατριών δισεκατομμυρίων ευρώ, που ανήκαν στις διάφορες οργανώσεις.

Αυτή βέβαια είναι μια άποψη με την οποία δε συμφωνούν πολλοί και οι πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι ο δρόμος είναι ακόμη πολύ μακρύς, διότι το οργανωμένο έγκλημα έχει βάλει βαθιές ρίζες και στην πολιτική.

Το μήνυμα του Ιταλού πρωθυπουργού θεωρείται μια ακόμη κίνηση που στοχεύει στην συσπείρωση των ψηφοφόρων του, ενόψει της προκήρυξης πρόωρων εκλογών. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, είναι πολύ πιθανό να διενεργηθούν εκλογές μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες, από την στιγμή που και η Λέγκα του Βορρά, που απέκλειε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δείχνει, τώρα, να έχει εγκαταλείψει, την αρχική της αδιαλλαξία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε