Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

“Κόλαση” για το οικόπεδο 9 της Κύπρου! Εταιρείες κολοσσοί συγκρούονται

“Κόλαση” για το οικόπεδο 9 της Κύπρου! Εταιρείες κολοσσοί συγκρούονται

Τουλάχιστον τρεις εταιρείες-«κολοσσοί» οι οποίες υπέβαλαν προτάσεις για έρευνα κοιτασμάτων φυσικού αερίου στο σημαντικό οικόπεδο 9 της κυπριακής ΑΟΖ και δεν επελέγησαν έχουν αναθέσει –σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος– σε νομικούς να αναζητήσουν στοιχεία και να τους συμβουλεύσουν αν έχουν νομικούς τρόπους αντίδρασης στην απόφαση της Κυπριακής κυβέρνησης να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για παραχώρηση δικαιωμάτων έρευνας, εξόρυξης και εκμετάλλευσης στη γαλλορωσική κοινοπραξία «Total-Novatec-GPB».

Η εφημερίδα δημοσιεύει τις συνολικές τεχνικές και οικονομικές βαθμολογίες που έδωσαν τόσο η Επιτροπή, που σύστησε η Κυπριακή κυβέρνηση, όσο και οι Γάλλοι σύμβουλοι της Beicip, για τα οικόπεδα για τα οποία υπήρξε απόφαση ανάθεσης, δηλαδή τα 2,3,9 και 11.

Στα οικόπεδα 2,3 και 11 η ανάθεση έγινε σύμφωνα με τις βαθμολογίες , ενώ για το 9 επιλέχθηκε η 5η στη βαθμολογία κοινοπραξία«Total-Novatec-GPB». Για το οικόπεδο 9 στις βαθμολογίες προηγούνται κατά σειρά η ΕΝΙ-Kogas, η Premier-VITAL-Petronas, η Capricon Marathon και η Edison-Delek-Enel- Woodside.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ : www.onalert.gr

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε