Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Κρεμάστηκε στην επέτειο της σύλληψης του πατέρα του

Η ώρα που μεταφέρεται το πτώμα του γιού του Μαντοφ ΦΩΤΟ REUTERS

Αλλο ένα σκοτεινό κεφάλαιο στην ιστορία της οικογένειας Μάντοφ γράφτηκε με το τέλος που αποφάσισε να δώσει στην ζωή του ο γιος του ανθρώπου που καταχράθηκε τα χρήματα χιλιάδων αμερικανών.

Ο Μάρκ Μάντοφ, 46 ετων, ο μεγαλύτερος γιος του φυλακισμένου απατεώνα Μπερνάρντ Μάντοφ, βρέθηκε κρεμασμένος στο διαμέρισμα του στη Νέα Υόρκη. Προφανώς πρόκειται για αυτοκτονία, εκτιμά η αστυνομία.

  Ο Μπερνάρντ Μάντοφ τώρα εκτίει ποινή 150ετούς κάθειρξης μετά την παραδοχή της ενοχής του για την εξαπάτηση επενδυτών από τους οποίους αποστέρησε εκατομμύρια δολάρια.

Ο Μαρκ Μάντοφ και ο αδελφός του Αντριου εργάζονταν στην επενδυτική εταιρία του πατέρα τους. Τα δύο αδέλφια και άλλα μέλη της οικογένειας μηνύθηκαν αυτεπαγγέλτως από το δικαστικό διαχειριστή ο οποίος επιδιώκει την ανάκτηση των χρημάτων των εξαπατημένων επενδυτών.

Τα μέλη της οικογένειας Μάντοφ απέρριψαν τις κατηγορίες που εξακοντίστηκαν σε βάρος τους και τις χαρακτήρισαν αβάσιμες ενώ υποστηρίζουν ότι δεν γνώριζαν το παραμικρό για την απάτη.

Δικαστικά έγγραφα το ανέβαζαν σε 170 δισεκατομμύρια δολάρια που κινήθηκαν στους λογαριασμούς του Μάντοφ από τις αρχές της δεκαετίας του 1990. Τα θύματά του δεν ήταν μόνο οικονομικά εύρωστοι, οργανισμοί και ιδρύματα αλλά και υπάλληλοι, επαγγελματίες και συνταξιούχοι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε