Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων για το χρέος των ΗΠΑ

Το απόλυτο θρίλερ «παίζεται» στις ΗΠΑ, με τις δυο πλευρές να αλληλοκατηγορούνται την ώρα που ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις 2 Αυγούστου.

Αν μέχρι τότε Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί δεν έχουν βρει κοινή λύση, όπως τους κάλεσε νωρίτερα σε νέο δραματικό διάγγελμα ο Μπαράκ Ομπάμα, τότε δεν αποκλείεται στις 2 Αυγούστου οι ΗΠΑ να κηρύξουν στάση πληρωμών!

Το βράδυ της Παρασκευής, συνεδριάζει εκ νέου η Βουλή των Αντιπροσώπων και θα τεθεί ξανά σε ψηφοφορία το ρεπουμπλικανικό σχέδιο που προβλέπει την αύξηση του ορίου του χρέους. Η ψηφοφορία αυτή επρόκειτο αρχικά να γίνει την Πέμπτη αλλά αναβλήθηκε καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι προσπαθούν να εξασφαλίσουν υποστηρικτές ώστε να εγκριθεί το σχέδιό τους.

«Η όλη η αβεβαιότητα αναφορικά με το ανώτατο όριο δανεισμού του δημοσίου και ο δημόσιος διάλογος για το έλλειμμα (….) έχουν ήδη ζημιώσει την αμερικανική οικονομία», δήλωσε, στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ.

Ο Κάρνεϊ διαβεβαίωσε ότι αρκεί ο χρόνος έως τα μεσάνυχτα της 2ας Αυγούστου για να συμφωνηθεί στο Κογκρέσο η αύξηση του αμερικανικού δανεισμού. «Πιστεύουμε ότι αυτό μπορεί να γίνει και να είναι σεβαστή η διορία της 2ας Αυγούστου».

Τέλος αποκάλυψε ότι ο Λευκός Οίκος μπορεί να καταλήξει στην απόφαση «να παραταθεί η συμφωνία για το ανώτατο όριο δανεισμού κατά μερικές ημέρες, ώστε να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος οριστικοποίησης αυτής της συμφωνίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέα δραματική έκκληση Ομπάμα: «Η λύση είναι στα χέρια μας»

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε