Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Λιγότερο ελκυστική η Βρετανία για τις επενδύσεις

Λιγότερο ελκυστικό έχει καταστεί τα τελευταία χρόνια το περιβάλλον της Βρετανίας για τις επενδύσεις, απέναντι στον αυξανόμενο διεθνή ανταγωνισμό.

Αυτό προκύπτει από έρευνα σε 121 μεγάλες επιχειρήσεις, η οποία δημοσιεύεται σήμερα από την βρετανική εργοδοτική συνομοσπονδία CBI.
 
Η έκθεση καταδεικνύει πως «σε πολλούς αποφασιστικούς για τις επενδύσεις τομείς, η Βρετανία ανταπεξέρχεται αρκετά άσχημα» και πως «η θέση της κατά τα τελευταία χρόνια έχει υποβαθμισθεί», τονίζει η ένωση βιομηχάνων.
 
Οι ερωτηθείσες βρετανικές και ξένες επιχειρήσεις, που όλες τους έχουν έδρα των δραστηριοτήτων τους τη χώρα, πιστεύουν πως η Βρετανία είναι εξίσου ελκυστική για επενδύσεις με την Ηπειρωτική Ευρώπη και τη Ρωσία, όπως και με αναδυόμενες χώρες όπως η Βραζιλία, αλλά λιγότερο από τις Ινδίες, την Κίνα, τις ΗΠΑ και τον Καναδά.
 
Οι επιχειρήσεις αυτές εκτιμούν πως η Βρετανία έχει υποχωρήσει στα 11 από τα 16 βασικά κριτήρια που θέτει για τις επενδύσεις η συγκεκριμένη έκθεση, ιδίως στον τομέα της φορολογίας, των ρυθμιστικών κανόνων, των υποδομών και της «δυνατότητας να κρατήσει τους υπερκινητικούς διεθνείς εργαζομένους».
 
Όπως πρόκειται να τονίσει ο ΓΓ της CBI Ρίτσαρντ Λάμπερτ, η κυβέρνηση «οφείλει να εστιάσει το ενδιαφέρον της στους τρόπους προσέλκυσης περισσότερων επενδύσεων. Η Βρετανία θα πρέπει να βελτιωθεί στους βασικούς τομείς, ειδεμή θα υποσκελισθεί από άλλα κράτη στην κατάταξη των χωρών που είναι ιδανικές για επενδύσεις».
 
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία δημοσκοπήσεων Ipsos Mori για λογαριασμό της CBI και θα παρουσιασθεί στην ετήσια συνέλευση του συνδικαλιστικού οργάνου των εργοδοτών, που ξεκινά σήμερα στο Λονδίνο και στο οποίο θα μιλήσει και ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε