Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Λιβύη:Αποσύρονται οι εξεγερμένοι απο τη βιομηχανική ζώνη της Μπρέγκα

Οι λίβυοι αντικαθεστωτικοί αναγκάστηκαν να αποσυρθούν από τη βιομηχανική ζώνη της πόλης Μπρέγκα, στην ανατολική Λιβύη, λόγω των σφοδρών βομβαρδισμών από τις δυνάμεις του Καντάφι

Οι λίβυοι αντικαθεστωτικοί αναγκάστηκαν να αποσυρθούν από τη βιομηχανική ζώνη της πόλης Μπρέγκα, στην ανατολική Λιβύη, λόγω των σφοδρών βομβαρδισμών από τις δυνάμεις του Καντάφι ανακοίνωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των εξεγερμένων, συνταγματάρχης Άχμεντ Όμαρ Μπάνι.

Νωρίτερα, οι αντικαθεστωτικοί ανακοίνωσαν ότι κατάφεραν να καταλάβουν κατά τη διάρκεια της νύχτας τη βιομηχανική αυτή ζώνη και ότι πήραν τον έλεγχο ολόκληρης της περιοχής της πετρελαϊκής πόλης Μπρέγκα, η οποία αποτελούσε προωθημένη θέση του κυβερνητικού στρατού στο ανατολικό τμήμα της Λιβύης από τον Απρίλιο.

“Χθες η βιομηχανική ζώνη ήταν εξολοκλήρου υπό τον έλεγχό μας. Όμως η αλήθεια σήμερα είναι ότι η κατάσταση άλλαξε, λόγω των σφοδρών πυρών πυροβολικού (των δυνάμεων του Καντάφι) στη ζώνη αυτή”, δήλωσε ο συνταγματάρχης Μπάνι.

“Είναι μια υποχώρηση που γίνεται για λόγους στρατηγικής και τακτικής, για να σωθεί η ζωή των μαχητών μας, και να αποτραπούν περισσότερες καταστροφές στις πετρελαϊκές υποδομές”, διαβεβαίωσε.

“Αποσυρθήκαμε προς τα ανατολικά, αλλά εξακολουθούμε να πολιορκούμε τη βιομηχανική ζώνη”, σημείωσε.

“Οι δυνάμεις του Καντάφι εγκαταλείπουν την Μπρέγκα προς τα δυτικά, με κατεύθυνση το Μπισρ και καλύπτουν τα νώτα τους βομβαρδίζοντας”, κατέληξε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε