Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Η Λώρα Ίνγκαλς Ουάιλντερ και το “Μικρό σπίτι στο λιβάδι”

Η Λώρα Ίνγκαλς Ουάιλντερ και το “Μικρό σπίτι στο λιβάδι”

Τα βιβλία της σειράς το «Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι» περιγράφουν τη ζωή της Λώρα Ίνγκαλς Ουάιλντερ. Η Λώρα γεννήθηκε το 1867, μέσα σε μια μικρή καλύβα, κοντά στο Μεγάλο Δάσος του Ουισκόνσιν.

Κατόπιν, χρόνο με το χρόνο, μέσα σε σκεπαστή άμαξα, ταξίδεψε με την οικογένειά της στο Κάνσας, στη Μινεζότα και, τέλος στην περιοχή της Ντακότα, όπου συνάντησε και παντρεύτηκε τον Αλμάντζο Ουάιλντερ. Τα χρόνια εκείνα, οι στερήσεις ήταν πολλές κι η δουλειά σκληρή.
Οι σοδειές καταστρέφονταν από καταιγίδες και ακρίδες. Ωστόσο, υπήρχαν κι οι ευτυχισμένες στιγμές της χαράς και της αγάπης· βόλτες και μικρά ταξιδάκια με το έλκηθρο, κοινωνικές επαφές και διάφορες μικρογιορτές. Μέσα απ’ τους τίτλους της σειράς, η οικογένεια Ίνγκαλς παρουσιάζεται μπροστά μας ολοζώντανη, προσφέροντας το καλύτερο πνεύμα της εποχής των Αμερικανών πιονέρων.

Ωστόσο, στα τέλη του 2014, με την κυκλοφορία του αυθεντικού χειρογράφου του «Μικρού σπιτιού», υπό τον τίτλο «Pioneer Girl: The Annotated Autobiography», το διεθνές κοινό που ψυχαγωγήθηκε παρακολουθώντας την… αγαπημένη ζωή της οικογένειας ΊΙνγκαλς διαπίστωσε ότι τα πράγματα δεν ήταν τόσο ιδανικά όσο φαίνονταν στη σειρά: η συγγραφέας περιγράφει στην πραγματικότητα μια καθημερινότητα ιδιαίτερα σκληρή (μάλλον… ακόλαστη), καθώς περιέχει στιγμιότυπα ενδοοικογενειακής βίας, περιστατικά αλκοολισμού, αλλά ακόμη και ερωτικά τρίγωνα!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε