Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Μαχαίρωσε 29 παιδιά σε νηπιαγωγείο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
Μέσα σε 48 ώρες άλλη μια απάνθρωπη πράξη έγινε σε σχολείο της Κίνας και αυτή την φορά σε νηπιαγωγείο.

 

Ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι επιτέθηκε σε νηπιαγωγείο και “τραυμάτισε 29 παιδιά και τρεις ενήλικους” σήμερα Πέμπτη, στην δεύτερη παρόμοια ενέργεια μέσα σε 48 ώρες και την τρίτη μέσα σε ένα μήνα, μεταδίδουν κρατικά ΜΜΕ. Πέντε παιδιά τραυματίστηκαν σοβαρά, δυο είναι σε κρίσιμη κατάσταση. 

Ένας άνδρας της ασφάλειας, που τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να μην επιτρέψει στον δράστη να εισέλθει στο νηπιαγωγείο, και δύο δασκάλες, είναι επίσης σε κρίσιμη κατάσταση, μετέδωσε το πρακτορείο CNS.
 

Η νέα επίθεση εναντίον παιδιών έγινε στο νηπιαγωγείο στην πόλη Ταϊσίνγκ, στην επαρχία Τζιάνγκσου. Τα κίνητρα του 47χρονου δράστη, που ονομάζεται Χου Γιουγιουάν και είναι άνεργος, δεν είναι γνωστά. Ο δράστης εργαζόταν σε μία ασφαλιστική εταιρεία μέχρι το 2001. Από την επίθεση με μαχαίρι τραυματίστηκαν επίσης τρεις ενήλικες που βρίσκονταν στο ίδρυμα.
 
Σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο, οι τραυματίες “μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο” και προς το παρόν τουλάχιστον “δεν υπάρχουν θάνατοι”.
 
Μια ημέρα νωρίτερα, ένας δάσκαλος επιτέθηκε σε πρωτοβάθμιο σχολείο και τραυμάτισε 16 μαθητές και ένα άλλο δάσκαλο στη νότια Κίνα, σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ. Οκτώ μαθητές σκοτώθηκαν σε παρόμοια επίθεση σε νοτιοανατολική επαρχία τον Μάρτιο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε