Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Με ηχητικό μήνυμα επανεμφανίστηκε ο Καντάφι – Άγνωστο που βρίσκεται

Ηχητικό μήνυμα του Μουάμαρ Καντάφι μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αράι. Ήταν αρκετά ειρωνικός ενώ δεν απεκάλυψε που βρίσκεται.
Για “ψυχολογικό πόλεμο και ψέματα” μίλησε ο πρώην ισχυρός Λίβυος ηγέτης, Μουάμαρ Καντάφι με ηχητικό μήνυμα, που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αράι, της Δαμασκού.
 
Αφορμή για το μήνυμα του Καντάφι στάθηκε η πληροφορία που μεταδόθηκε – μία από τις δεκάδες εδώ και μέρες, καθώς ουδείς γνωρίζει ακόμη που βρίσκεται ο Συνταγματάρχης – ότι διέφυγε στο Νίγηρα.
 
“Δεν θα τους μείνει τίποτε άλλο από τον ψυχολογικό πόλεμο και τα ψέματα. Τελευταία είπαν ότι είδαν τον Καντάφι σε στρατιωτική φάλαγγα κοντά στον Νίγηρα. Λες και ήταν η πρώτη φορά που φάλαγγα διασχίζει τη χώρα προς τον Νίγηρα” είπε με εμφανή ειρωνεία ο Καντάφι.

 Η νέα ηγεσία της Λιβύης ζήτησε χθες το βράδυ από τον Νίγηρα να εμποδίσει την είσοδο στο έδαφός του Μουάμαρ Καντάφι, ο οποίος από άγνωστη τοποθεσία κατήγγειλε τα ψεύδη περί διαφυγής του στη γειτονική της Λιβύης χώρα.

 Στην Τρίπολη, ο Μαχμούντ Τζιμπρίλ, δεύτερος στην ιεραρχία του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, έφθασε χθες στην πρωτεύουσα για πρώτη φορά από την πτώση της. Ωστόσο το Συμβούλιο επανέλαβε ότι η μεταφορά της “κυβέρνησης” στην λιβυκή πρωτεύουσα δεν θα πραγματοποιηθεί πριν από την πλήρη απελευθέρωση της Λιβύης.

 Σύμφωνα με το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο, οι μαχητές του περιμένουν τη λήξη το Σάββατο του τελεσιγράφου προς τις κανταφικές δυνάμεις στη Σύρτη και το Μπάνι Ουαλίντ, όπου φθάνουν ενισχύσεις των αντικανταφικών δυνάμεων.

    Στέλεχος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου δήλωσε ότι αντιπροσωπεία του Συμβουλίου μετέβη χθες στον Νίγηρα για να ζητήσει από τις αρχές να διασφαλίσουν τα σύνορα και να εμποδίσουν κάθε απόπειρα εισόδου του Μουάμαρ Καντάφι ή μελών της οικογένειάς του. Ζήτησε επίσης την παράδοση στη Λιβύη των προσώπων του περιβάλλοντος του Καντάφι που έχουν εισέλθει στον Νίγηρα.

    Η κυβέρνηση του Νίγηρα απάντησε το βράδυ δια του υπουργού Εξωτερικών Μοχάμεντ Μπαζούμ ότι εάν διατυπωθούν αιτήματα, “θα δοθεί απάντηση κατά περίπτωση”.

Διαβάστε επίσης:

Νίγηρας ή Τσαντ; Ιδού η απορία “λέει” ο Καντάφι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ NEWSIT ΣΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ

 

Τους δουλεύει όλους ο Καντάφι;

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε