Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Μίλησαν πριν τη Σύνοδο Μέρκελ-Ομπάμα

Μπορεί ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών να βρίσκεται στην Ευρώπη για περιοδεία, αλλά φαίνεται πως ο Μπαράκ Ομπάμα ήθελε να μάθει από πρώτο… χέρι τι γίνεται πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.

Και ποιος καλύτερος να τον ενημερώσει από τον άνθρωπο που κινεί τα νήματα στην Ευρώπη! Και αυτή δεν είναι άλλη από την Άνγκελα Μέρκελ. Οι δυο ηγέτες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία αργά το βράδυ της Τετάρτης, λίγες ώρες πριν η Γερμανίδα καγκελάριος αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, όπου σήμερα και αύριο πραγματοποιείται μια από τις κρισιμότερες (ως την επόμενη) Συνόδους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μέρκελ και Ομπάμα μίλησαν για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος και ο Αμερικανός πρόεδρος «εξέφρασε όπως και στο παρελθόν την υποστήριξή του στις προσπάθειες που καταβάλλουν η καγκελάριος και οι άλλοι ευρωπαίοι ηγέτες για την επίλυση της κρίσης».

Άγνωστο αν τη στιγμή του τηλεφωνήματος, η Μέρκελ είχε πληροφορηθεί για τις επικρίσεις της Φινλανδίας στο σχέδιο που… εκπόνησε το Βερολίνο σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης.

Το Ελσίνκι ξεκαθάρισε ότι δε στηρίξει την πρόταση για λήψη αποφάσεων κατά πλειοψηφία από την Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι ομόφωνα όπως μέχρι σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Standard & Poor’s κλυδωνίζει όλη την Ευρώπη

Γαλλογερμανικά τελεσίγραφα πριν τη Σύνοδο Κορυφής – Τι θα ζητήσουν Μέρκελ – Σαρκοζί

Συναγερμός στη Γερμανία – Έστειλαν βόμβα στον επικεφαλής της Deutsche Bank

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε