Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Ο Ερντογάν συνέλαβε τον “Έλληνα” επιχειρηματία Οσμάν Καβαλά

Ο Ερντογάν συνέλαβε τον “Έλληνα” επιχειρηματία Οσμάν Καβαλά

Ο παππούς και ο πατέρας του είχαν γεννηθεί και ζήσει στην Καβάλα. Ήταν καπνέμποροι. Ο ίδιος γεννήθηκε στο Παρίσι και ζει στην Τουρκία. Από σήμερα όμως ο Οσμάν Καβαλά είναι στην φυλακή.

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε σήμερα τον επιχειρηματία και ακτιβιστή Οσμάν Καβαλά, στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.

Ο δικηγόρος του Καβαλά, δήλωσε ότι ο πελάτης του μεταφέρθηκε στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία μετά την έκδοση απόφασης για την κράτησή του επί επτά ημέρες. Η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης προς το παρόν δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο.

Ο Καβαλά είναι πρόεδρος του πολιτιστικού κέντρου Anadolu Kultur και η αστυνομία κατέσχεσε ηλεκτρονικούς υπολογιστές από τα γραφεία της οργάνωσης, σύμφωνα πάντα με το Τ24.

Ο Καβαλά συνελήφθη μόλις έφτασε στην Κωνσταντινούπολη από ένα συνέδριο στο οποίο είχε συμμετάσχει στην πόλη Γκαζιαντέπ στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Η ειδική εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία Κάτι Πίρι εξέφρασε την ανησυχία της για τη σύλληψη αυτή. «Πολύ ανησυχητικά νέα η σύλληψη του Οσμάν Καβαλά στην Κωνσταντινούπολη. Θα προτείνω στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να κάνει έκτακτη έκκληση για την απελευθέρωσή του», έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter.

Δεν είχε κόψει σχέσεις με την Καβάλα

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Οσμάν Καβαλά είχε υπογράψει πρωτόκολλο συνεργασίας με τον Δήμο Καβάλας για τους δρόμους του καπνού.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις