Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Ο Ομπάμα στον τόπο του μακελειού: «Ήρθα σαν πατέρας και σύζυγος»

Ο Ομπάμα στον τόπο του μακελειού: «Ήρθα σαν πατέρας και σύζυγος»

Ο πόνος και η θλίψη δεν έχουν καταλαγιάσει στο Κολοράντο μετά το μακελειό στην πρεμιέρα της νέας ταινίας του Μπάτμαν.

Τις οικογένειες των θυμάτων του λουτρού αίματος στον κινηματογράφο της πόλης Αουρόρα του Ντένβερ επισκέφθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα. «Ήρθα όχι τόσο σαν πρόεδρος όσο σαν πατέρας και σύζυγος» είπε.

Ο Ομπάμα είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τους επιζώντες τραυματίες του μακελειού και τις οικογένειες τους, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ντένβερ. Συνομίλησε μαζί τους επί 2,5 ώρες και δήλωσε ότι όλη η χώρα συμπαραστέκεται στα θύματα και τους συγγενείς.

«Ομολογώ ότι οι λέξεις αυτές τις στιγμές είναι μικρές αλλά σαν εκπρόσωπος όλης της χώρας σας λέω ότι σας σκεφτόμαστε κάθε στιγμή κάθε μέρα», είπε και πρόσθεσε πως «ακόμη και στις πιο σκοτεινές μέρες, η ζωή συνεχίζεται».

Ο Αμερικανός πρόεδρος διάβασε αποσπάσματα από την Αγία Γραφή και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «από το σκοτάδι μια νέα φωτεινή ημέρα θα ξημερώσει»

Η επίσκεψή του προέδρου Ομπάμα, συνέπεσε με την αποκάλυψη ότι ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης στον κινηματογράφο, Τζέιμς Χολμς, είχε απορριφθεί από μέλος σε μια τοπική λέσχη όπλων, μόλις λίγες εβδομάδες πριν από την οδυνηρή επίθεση.

Όπως αναφέρεται σε αμερικανικά μέσα ο επικεφαλής του συλλόγου θεώρησε ότι το φωνητικό μήνυμα που του άφησε ο 24χρονος, είχε «κάτι παράξενο».

Η απόρριψη του από τη συγκεκριμένη λέσχη φαίνεται ότι έσωσε πολλές ζωές. Αν είχε γίνει δεκτός στη λέσχη θα μπορούσε να εκπαιδευτεί στην αντιμετώπιση πιθανής εμπλοκής στο ημι-αυτόματο τουφέκι που ήταν το ισχυρότερο από τα όπλα της φονικής επίθεσης.

Όπως έχουν δηλώσει πολλοί από τους διασωθέντες της επίθεσης, αλλά και αστυνομικοί, πιθανώς δεκάδες ζωές σώθηκαν διότι το όπλο του Χόλμς μπλόκαρε κατά τη διάρκεια των πρώτων πυρών.

Η επίσκεψη του προέδρου Ομπάμα ορίστηκε να ξεκινήσει μια ημέρα αφότου οι ειδικοί της αστυνομίας, εξουδετέρωσαν τα εκρηκτικά με τα οποία ο Χόλμς είχε παγιδεύσει το διαμέρισμα του.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΙΝΤΕΟ με τον μακελάρη να κάνει παρουσίαση στο πανεπιστήμιο!

Εξουδετέρωσαν τα εκρηκτικά στο σπίτι του μακελάρη – ΒΙΝΤΕΟ

Δεν είχε συνεργό ο μακελάρης του Ντένβερ

Στο σημείο του μακελειού ο Ομπάμα

Απο το ίντερνετ αγόρασε τις σφαίρες ο μακελάρης του Ντένβερ – Σε κρίσιμη κατάσταση 11 απο τους τραυματίες

Αυτός είναι ο “μασκοφόρος” μακελάρης – Παγίδες με βόμβες στο σπίτι του

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε