Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Ο Πολ το χταπόδι, οι αστρολόγοι και οι ατυχείς προβλέψεις!

Να σου πω τα άστρα και το μέλλον; Άστο καλύτερα αφού οι περισσότερες προβλέψεις για το 2010 έπεσαν…στο κενό. Αντιθέτως ο αείμνηστος πλέον, Πολ το χταπόδι έπεσε μέσα σε όλες του τις προβλέψεις…
Σε µια χώρα όπου δραστηριοποιούνται 150.000 αστρολόγοι και έξι στους δέκα κατοίκους της πιστεύουν στα άστρα, είναι απολύτως φυσικό να έχει δηµιουργηθεί µια οργάνωση για τον έλεγχο της ακρίβειας των προβλέψεων. Η Cicap στην Ιταλία αποκαλύπτει, όπως κάθε χρόνο, τις πιο µεγάλες γκάφες των επαγγελµατιών της προφητείας.
 
Οι δεκάδες εθελοντές της Cicap διαβάζουν, καταγράφουν, ελέγχουν και συγκρίνουν τις προβλέψεις που εµφανίζονται όχι µόνο στις εφηµερίδες, αλλά κι εκείνες που ανεβαίνουν στο ∆ιαδίκτυο, ακούγονται στο ραδιόφωνο ή στην τηλεόραση.
 
Κάθε χρόνο, στα τέλη ∆εκεµβρίου, στέλνουν τον λογαριασµό. Το συµπέρασµα αυτής της ιδιότυπης οργάνωσης είναι ότι κανένας δεν προέβλεψε αυτά που συνέβησαν, ενώ πάρα πολλοί προέβλεψαν γεγονότα που δεν επαληθεύτηκαν ποτέ. Στο φετινό χωνευτήρι των προβλέψεων που δεν επαληθεύτηκαν, χώρεσαν η δολοφονία του Μπαράκ Οµπάµα αλλά και µια νέα κρίση στην αυτοκινητοβιοµηχανία, το διαζύγιο του ζεύγους Πιτ – Ζολί αλλά και η κατάκτηση του Παγκοσµίου Κυπέλλου από την Αγγλία, η οποία όµως έφυγε νωρίς από τα γήπεδα της Νότιας Αφρικής µε τέσσερα γκολ στην πλάτη της από τη Γερµανία και το Κύπελλο να καταλήγει στην Ισπανία. Ανάλογου µεγέθους ήταν και οι γκάφες των προηγούµενων χρόνων – από την απόπειρα δολοφονίας του Πάπα έως τη νίκη της Χίλαρι Κλίντον στις αµερικανικές προεδρικές εκλογές.
 
«Κάθε χρόνο το αποτέλεσµα είναι το ίδιο» δηλώνει στην εφηµερίδα «Λα Ρεπούµπλικα» ο επικεφαλής της Cicap Μάσιµο Πολιντόρο. «Οι αστρολόγοι και οι µάντεις δεν έχουν την ικανότητα να προβλέπουν το µέλλον περισσότερο από έναν έξυπνο άνθρωπο που διαβάζει εφηµερίδες», προσθέτει. Με άλλα λόγια ο Πολ το χταπόδι τα κατάφερε πολύ καλύτερα. Οι ιταλοί αστρολόγοι είχαν προβλέψει για την εθνική οµάδα της χώρας τους ότι θα πήγαινε πολύ καλά στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής και ότι ο προπονητής της οµάδας Μαρτσέλο Λίπι θα γνώρισε νέες δόξες, τέσσερα χρόνια µετά τον θρίαµβο στο Μουντιάλ της Γερµανίας.
 
Η Ιταλία, ωστόσο, αποκλείστηκε από τον α’ γύρο της διοργάνωσης χωρίς να πετύχει ούτε µια νίκη.
 
Το ποδόσφαιρο δεν είναι το µόνο πεδίο που δεν επαληθεύτηκαν οι προβλέψεις. «Η συνάντηση ∆ία -Ουρανού στον Τοξότη ευνοεί την ανάκαµψη της οικονοµίας», είχε προβλέψει γνωστός αστρολόγος στην Ιταλία. Η πρόβλεψη µπορεί να είναι ακριβής για τη Γερµανία, αλλά όχι για τη χώρα του.
 
Ο Χασάν, γνωστός και ως Αραβας Νοστράδαµος, βεβαίωνε ότι «όλοι οι αστρολόγοι συµφωνούν στο γεγονός ότι ο αστρολογικός χάρτης του Οµπάµα δείχνει καθαρά ότι θα έχει τραγικό τέλος». Ενας συνάδελφός του άφηνε στον αµερικανό πρόεδρο «πιθανότητες επιβίωσης 25%». Για τον Αύγουστο, οι αστρολόγοι είχαν προβλέψει τεχνολογικό µπλακ άουτ στην Ιαπωνία, τη Σουηδία και τον Καναδά. Το Βατερλώ των αστρολόγων, πάντως, δεν φαίνεται να πτοεί τους Ιταλούς. Εξι στους δέκα εξακολουθούν να πιστεύουν στη δύναµη των άστρων. Και το δεύτερο κανάλι της κρατικής τηλεόρασης µετέδωσε προχθές εκποµπή µε τις προβλέψεις των αστρολόγων για το 2011.
 
 

Από την εφημερίδα “Τα Νέα”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε