Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Ο Πούτιν κάνει μείωση στον… εαυτό του!

Φωτογραφία αρχείου Reuters
Φωτογραφία αρχείου Reuters

Την απόφασή του να μειώσει τον μισθό του κατά 10% ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Μαζί με τον δικό του μισθό, ο Πούτιν μειώνει τους μισθούς και πολλών υψηλόβαθμων Ρώσων αξιωματούχων.

Όλα αυτά γίνονται γιατί η οικονομία της Ρωσίας βρίσκεται σε κρίση, επιβαρυμένη από την πτώση των τιμών του πετρελαίου και την κατάρρευση του ρουβλίου.

Από την 1η Μαρτίου ως την 31η Δεκεμβρίου 2015, οι μισθοί του Ρώσου προέδρου, του πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ, του γενικού εισαγγελέα Γιούρι Τσάικα και του προέδρου της Επιτροπής Ερευνών Αλεξάντρ Μπαστρίκιν, θα είναι μειωμένοι κατά 10%, σύμφωνα με ένα διάταγμα που υπογράφηκε από τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η μείωση αυτή θα ισχύσει επίσης για τους μισθούς των προσώπων που απασχολούνται στην προεδρική διοίκηση και στο υπουργικό συμβούλιο, σύμφωνα με ένα δεύτερο διάταγμα του Πούτιν.

Τον Απρίλιο του 2014, με διάταγμα του Κρεμλίνου είχε τριπλασιασθεί ο μισθός του προέδρου Πούτιν, ο οποίος το 2013 πληρωνόταν λιγότερο από τους υπουργούς του.

Εδώ και πολλού μήνες, η Ρωσία πλήττεται από μια σοβαρή οικονομική κρίση, η οποία έχει προκληθεί από τις δυτικές κυρώσεις που συνδέονται με την ουκρανική σύγκρουση και από την πτώση των τιμών του πετρελαίου, παράγοντες που έκαναν το ρωσικό νόμισμα να χάσει πέρυσι σχεδόν το μισό της αξίας του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε