Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Πανωλεθρία και για τους εθνικιστές στη Σκωτία – “Παγώνει” το δημοψήφισμα

Πανωλεθρία και για τους εθνικιστές στη Σκωτία – “Παγώνει” το δημοψήφισμα

Δεν ήταν μόνο για τους Συντηρητικούς της Τερέζα Μέι κακό το εκλογικό αποτέλεσμα στη Βρετανία. Το Εθνικό κόμμα της Σκωτίας είδε δυο από τα σημαντικότερα στελέχη του να μένουν εκτός Βουλής και το δεύτερο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία να “παγώνει”.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας και μέντορας της νυν επικεφαλής του Εθνικού Κόμματος, ο Άλεξ Σάλμοντ, έχασε την έδρα του στο βρετανικό κοινοβούλιο, όπως και ο δεύτερος τη τάξει στο SNP, Άνγκους Ρόμπερτσον. Το Εθνικό κόμμα της Σκωτίας έχασε 20 έδρες, παρόλο που παραμένει πρώτο κόμμα.

Η πρωθυπουργός της χώρας, Νίκολα Στέρτζον, δεν μπορούσε παρά να παραδεχτεί τα απογοητευτικά αποτελέσματα και να στρέψει τα βέλη της στην Τερέζα Μέι, για την οποία, όπως είπε, το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν καταστροφικό!

“Είναι ξεκάθαρο ότι είναι ένα απογοητευτικό αποτέλεσμα, καθώς έχουμε χάσει μερικούς πολύ καλούς βουλευτές”, τόνισε αρχικά η Στέρτζον, και συνέχισε “πυροβολώντας” τη Μέι: “Πρόκειται για μια καταστροφή για την Τερέζα Μέι, που προκήρυξε πρόωρες εκλογές πιστεύοντας αλαζονικά ότι θα συντρίψει την αντιπολίτευση, θα τους σαρώσει όλους και θα διασφαλίσει μια συντριπτική πλειοψηφία. Η θέση της είναι πάρα πολύ δύσκολη”.

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας δήλωσε ότι θα επανεξετάσει το αίτημά της για ένα δεύτερο δημοψήφισμα σχετικά με την ανεξαρτησία, μετά την σημαντική απώλεια εδρών για το κόμμα της από τους Συντηρητικούς, τους Εργατικούς, αλλά και τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες. “Υπάρχει σίγουρα αβεβαιότητα γύρω από το Brexit και την ανεξαρτησία, τα οποία σίγουρα θα επηρεάσουν τα σημερινά αποτελέσματα, το SNP πρέπει να σκεφτεί πολλά”, επεσήμανε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε