Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Περιοδεία Ομπάμα στις ΗΠΑ για τις μεταρρυθμίσεις

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα ξεκίνησε, τριήμερη περιοδεία σε πέντε πολιτείες, με σκοπό να υπερασπιστεί τις μεταρρυθμίσεις του

που προωθήθηκαν στο Κογκρέσο, αλλά και να συγκεντρωθούν κεφάλαια ενόψει των “ενδιάμεσων” εκλογών του προσεχούς Νοεμβρίου. Αμέσως μετά θα κάνει 10ήμερες θερινές διακοπές οικογενειακώς.

Οι τρείς πολιτείες όπου θα περιοδεύσει ο πρόεδρος Ομπάμα είναι το Ουισκόνσιν, η Καλιφόρνια και η Ουάσινγκτον.

Στο Μιλγουόκι, το Λος Αντζελες και το Σιάτλ ο πρόεδρος Ομπάμα, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, πρόκειται να κάνει ομιλίες αφιερωμένες στην κατάσταση της ομοσπονδιακής οικονομίας επί της προεδρίας του, καθώς και για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις, που προωθήθηκαν από το Κογκρέσο με πρωτοβουλία του Λευκού Οίκου.

Ειδικά, όμως, στο Λος Αντζελες ο πρόεδρος Ομπάμα θέλει να συγκεντρωθούν πολλά κεφάλαια γιά το Δημοκρατικό κόμμα, μόλις δυόμισι μήνες πριν να γίνουν οι “ενδιάμεσες” (στην προεδρική θητεία) εκλογές γιά νέα βουλή και ανανέωση της Γερουσίας, πρόσθεσαν οι πηγές.

Στο Σιάτλ ο πρόεδρος Ομπάμα θα υποστηρίξει δημόσια μία υποψήφια γερουσιαστή των Δημοκρατικών στις εκλογές του Νοεμβρίου.

    Σημειώνεται ότι και στη Φλόριντα, όπου παρέμεινε μιάν ημέρα ο πρόεδρος Ομπάμα, σε έμπρακτη αλληλεγγύη με τους κατοίκους μετά την πετρελαιοκηλίδα από τον Κόλπο του Μεξικού, επίσης στήριξε με ομιλία τον εκεί υποψήφιο Δημοκρατικό γερουσιαστή στις ίδιες εκλογές.

    Συνολικά, ο πρόεδρος Ομπάμα θα “καλύψει”, αεροπορικώς, μιάν απόσταση που ξεπερνά τα 10 χιλιάδες χλμ. μέσα σε μόλις τρείς ημέρες.

    Ακολούθως, θα κάνει οικογενειακές διακοπές γιά 10 ημέρες στο Μάρθας Βίνγιαρντ, κοντά στη Μασαχουσέτη, περίπου γιά 10 ημέρες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε