Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Stress tests στις πυρηνικές μονάδες της αποφάσισε η Ε.Ε.

ΦΩΤΟ REUTERS

Το θρίλερ στην Ιαπωνία έχει προκαλέσει τριγμούς στο παγκόσμιο πυρηνικό οικοδόμημα. Θορυβημένη, η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε τεστ αντοχής στις μονάδες της.

«Τεστ αντοχής» στις πυρηνικές ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες της για να ελεγχθεί εάν τηρούνται όλοι οι κανονισμοί ασφαλείας αποφάσισαν οι υπουργοί Ενέργειας των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνεδρίασαν την Τρίτη στις Βρυξέλλες.

Ο αρμόδιος επίτροπος Γκίντερ Έτινγκερ ανέφερε ότι «υπήρξε γενική συμφωνία» στην πρόταση της Αυστρίας για τη διενέργεια μιας σειράς τεστ αντοχής σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και στα γειτονικά της κράτη.

«Κανείς δεν είχε αντίθετη γνώμη όσον αφορά τα τεστ αντοχής», ανέφερε ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για την ενέργεια.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στην Ιαπωνία, ο κοινοτικός Επίτροπος έκανε λόγο για “σκηνές από την Αποκάλυψη”, εκτιμώντας ότι οι τοπικές αρχές πρακτικά έχουν χάσει τον έλεγχο της κατάστασης όσον αφορά το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα.

“Μιλάμε για Αποκάλυψη και πιστεύω ότι η λέξη έχει επιλεγεί πολύ σωστά” είπε μιλώντας σε επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες. “Πρακτικά, όλα είναι εκτός ελέγχου” πρόσθεσε και καταλήγοντας τόνισε: “Δεν αποκλείω το χειρότερο τις επόμενες ώρες και ημέρες”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ NEWSIT ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε