Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Συλλήψεις 127 μαφιόζων

Ούτε ένα ούτε δύο ούτε δέκα αλλά….127 μέλη μαφία συνέλαβε στη Νέα Υόρκη το FBI “ανανεώνοντας” την πολυετή μάχη εναντίον του οργανωμένου εγκλήματος.
Περισσότεροι από 800 πράκτορες του FBI και μέλη της αστυνομίας χρειάστηκε να συνεργαστούν για να καταφέρουν το μεγαλύτερο χτύπημα που έγινε ποτέ στην ιστορία σε μία μέρα στην Κόζα Νόστρα και τις διάφορες «φαμίλιες» των μαφιόζων.
 
Οι μαζικές συλλήψεις στη Νέα Υόρκη, το Νιου Τζέρσι και το Ρόουντ Αιλαντ αποτελούν ένδειξη ότι η εξουσία της μαφίας παραμένει ισχυρή.
 
«Κάποιοι πιστεύουν ότι το οργανωμένο έγκλημα αποτελεί παρελθόν. Δυστυχώς, υπάρχουν ακόμη άτομα που εκβιάζουν, τρομοκρατούν και θυματοποιούν αθώους Αμερικανούς.», δήλωσε ο διευθυντής του FBI Ρόμπερτ Μιούλερ.
 
«Δεσμευόμαστε και είμαστε αποφασισμένοι να εξαλείψουμε αυτές τις εγκληματικές οργανώσεις και να οδηγήσουμε τα μέλη τους ενώπιον της δικαιοσύνης. Η μαφία αποτελεί συνεχή απειλή για την οικονομική ευημερία της χώρας», είπε μετά τις συλλήψεις ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Ερικ Χόλντερ μετά τις συλλήψεις.
 
Η επιχείρηση σκούπα εξάρθρωσε επτά οικογένειες: και τις πέντε με έδρα την Νέα Υόρκη (τους Μπονάνο, Κολόμπο, Γκαμπίνο, Τζενοβέζε και Λουκέζε), καθώς και την περισσότερο εξαπλωμένη στο Νιου Τζέρζι οικογένεια των Ντε Καβαλκάντε και τον κλάδο της μαφίας στην Νέα Αγγλία. Μάλιστα μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκεται και ο 83χρονος «σεβάσμιος» μεταξύ των μαφιόζων Λουίτζι Μανόκιο.
 
Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει ως και φόνους που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1980. Ο υπουργός Χόλντερ δήλωσε ότι μεταξύ των θυμάτων δεν συμπεριλαμβάνονταν μόνο «οι κλασικοί μαφιόζικοι στόχοι με σκοπό να εξουδετερώσουν τους αντιπάλους τους», αλλά και φόνοι αθώων όπως, η περίπτωση δύο θυμάτων που δολοφονήθηκαν σε ένα μπαρ μετά από διαφωνία για ένα ποτό. Αλλες κατηγορίες περιλαμβάνουν από διακίνηση ναρκωτικών ως εκβιασμό, παράνομο τζόγο, εμπρησμούς, τοκογλυφίες και παρεμβάσεις σε εργατικά συνδικάτα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε