Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Συνάντηση… κορυφής για τη Συρία με Μέρκελ, Πούτιν, Ολάντ – Διαψεύδει το Κρεμλίνο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Συνομιλίες με τον Βλαντίμιρ Πούτιν θα έχουν αύριο στο Βερολίνο η Άγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ για την κατάσταση στη Συρία, όπως δήλωσε γερμανική κυβερνητική πηγή.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της συνάντησης των ηγετών της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ρωσίας και της Ουκρανίας σχετικά με το ειρηνευτικό σχέδιο του Μινσκ που υποτίθεται ότι θα έβαζε ένα τέλος στη σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία.
Πάντως ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε ότι δεν έχει “πολύ μεγάλες προσδοκίες» απ’ αυτή την αυριανή τετραμερή συνάντηση με τους ομολόγους του της Ρωσίας και της Γαλλίας, καθώς και με την Γερμανίδα καγκελάριο.
«Ας μην έχουμε πολύ μεγάλες προσδοκίες απ’ αυτή τη συνάντηση», δήλωσε ο Ποροσένκο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Όσλο.
«Αν είμαι αρκετά αισιόδοξος; Ναι, είμαι πολύ αισιόδοξος όσον αφορά στο μέλλον της Ουκρανίας, αλλά δυστυχώς όχι τόσο αισιόδοξος όσον αφορά την αυριανή συνάντηση. Όμως θα είμαι πολύ ευτυχής αν διαψευστώ», πρόσθεσε.
«Η ειρήνη στην Ευρώπη εξαρτάται αποκλειστικά από τον Πούτιν», υποστήριξε ο Ουκρανός πρόεδρος.

 

Διαψεύδει το Κρεμλίνο

 

Πάντως, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, διέψευσε ότι θα γίνουν συζητήσεις για τη Συρία. “Ο πρόεδρος είναι ανοιχτός για συνομιλίες με όλους για το θέμα της Συρίας, το είπε ρητά χθες όταν μίλησε σε δημοσιογράφους στην Ινδία. Όμως ο στόχος της αυριανής συνάντησης είναι η συνεδρίαση της ομάδας επαφής της Νορμανδίας”, η οποία ασχολείται με την κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία, πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε