Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Συρία: Εκτέλεσαν 13 μέλη οικογένειας – 46 οι νεκροί μόνο σήμερα

Τουλάχιστον 46 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους άμαχοι, σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις σε διάφορα μέρη της Συρίας, όπως ανακοίνωσε το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ανάμεσα στα θύματα περιλαμβάνονται και τα 13 μέλη, άνδρες και αγόρια, μίας οικογένειας στο χωριό Κάφαρ αλ Τον, στην επαρχία Χάμα, τα οποία εκτελέστηκαν από τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας που εισέβαλαν στο χωριό.

Στην ίδια επαρχία τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους και ένα κορίτσι 4 ετών στη Σάουιν και ένα αγόρι 12 ετών στη Μόρικ. Οκτώ στρατιώτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με λιποτάκτες σε άλλα χωριά της επαρχίας Χάμα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Εννέα άμαχοι, ανάμεσά τους και ένα παιδί πέντε ετών, σκοτώθηκαν στη Ντεράα, προπύργιο του κινήματος αμφισβήτησης του Άσαντ, όπου σήμερα το πρωί επιτέθηκαν οι δυνάμεις ασφαλείας και ακολούθησαν συγκρούσεις με λιποτάκτες του στρατού με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε στρατιώτες των κυβερνητικών δυνάμεων.

Στο Χαλέπι, στη βόρεια Συρία, οι δυνάμεις ασφαλείας χτύπησαν και συνέλαβαν πολλούς φοιτητές, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο. Χρησιμοποίησαν δακρυγόνα για να διαλύσουν τους περίπου 2.000 φοιτητές που διαδήλωναν στο πανεπιστήμιο της πόλης και συνέλαβαν 12 από αυτούς, όπως επεσήμανε η ίδια πηγή, μία ημέρα μετά τη διεξαγωγή μίας παρόμοιας κινητοποίησης.

“Πολλοί φοιτητές και φοιτήτριες που ζητούσαν την πτώση του καθεστώτος χτυπήθηκαν με ηλεκτρικά γκλομπ και δέχθηκαν προσβολές”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φαρές αλ Χάλαμπι, ένας ακτιβιστής της “Ένωσης των ελεύθερων φοιτητών” στο Χαλέπι.

“Όλα ξεκίνησαν από το τμήμα Γεωργίας. Ο αριθμός (των διαδηλωτών) αυξανόταν πολύ καθώς περνούσαν από τα διάφορα τμήματα και έφτασε τους 2.000”, πρόσθεσε, ενώ έκανε λόγο για “40 συλλήψεις”.

“Πολλοί απο τους φοιτητές κατάγονται από την Ιντλίμπ και τη Χάμα και εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για την καταστολή στη Χομς”, στόχο βομβαρδισμών από τις κυβερνητικές δυνάμεις εδώ και 20 ημέρες, επεσήμανε ο αλ Χάλαμπι.

Στην επαρχία Χαλέπι ένα αγόρι οκτώ ετών σκοτώθηκε από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας στην περιοχή Μινγκ, ανακοίνωσε το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τέλος, στην επαρχία Ιντλίμπ ένας άμαχος σκοτώθηκε στη Τζισρ αλ Σόγκουρ και ένας άνδρας 35 ετών έχασε τη ζωή του στη Μάαρετ αλ Νούμαν στη διάρκεια επίθεσης των δυνάμεων ασφαλείας. Στην ίδια επαρχία τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επίθεση εναντίον του οχήματος στο οποίο επέβαιναν, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συρία: Δε φταίμε εμείς, οι δημοσιογράφοι ήρθαν με δική τους ευθύνη

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε