Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Συρία: “Η Δαμασκός είναι κοντά στη “νίκη” επί των ανταρτών, υποστηρίζει ο πρωθυπουργός

Συρία: “Η Δαμασκός είναι κοντά στη “νίκη” επί των ανταρτών, υποστηρίζει ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός της Συρίας, Ουάελ αλ Χάλακι, δήλωσε στο κοινοβούλιο ότι η χώρα θα αντιμετωπίσει την κρίση και θα “νικήσει” τους αντάρτες.

Ο Σύρος πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι οι δυνάμεις που είναι πιστές στο καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ εξακολουθούν να έχουν υπό τον έλεγχό τους το μεγαλύτερο μέρος της χώρας και συνεργάζονται με τις τοπικές κοινωνίες για να προστατεύσουν τα εργοστάσια και άλλες ζωτικής σημασίας εγκαταστάσεις.

“Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στο πλάι του λαού, ώστε να ολοκληρώσει τη νίκη και να κατατροπώσει τη συνομωσία εναντίον της Συρίας και του λαού της”, είπε ο αλ Χάλακι.
  
Πάντως αρκετά μέλη της συριακής βουλής επέκριναν τις συνεχείς διακοπές ηλεκτροδότησης σε όλη τη χώρα, ένα σημάδι ότι η σύγκρουση έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις υποδομές της Συρίας.
   
Οι δηλώσεις του αλ Χάλακι γίνονται την ώρα που ακτιβιστές της αντιπολίτευσης ανακοίνωσαν ότι το αεροδρόμιο του Χαλεπιού έκλεισε έπειτα από μια έκρηξη και τη φωτιά που ξέσπασε.
   
Χθες το αεροδρόμιο δεν λειτουργούσε, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο τι προκάλεσε την έκρηξη, όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συρία: Νέοι βομβαρδισμοί κοντά στη Δαμασκό – Πρόθυμη η κυβέρνηση για ειρηνική λύση

Συναγερμός στο αεροδρόμιο στο Χαλέπι – Ακυρώθηκε πτήση από το Κάιρο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε