Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Συρία: Σκότωσαν ξανά παιδιά – Βομβάρδισαν σχολείο

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Παιδιά που δεν πείραξαν ποτέ κανέναν έγιναν και πάλι θυσία στο βωμό του εμφυλίου πολέμου της Συρίας. Οι δυνάμεις που μάχονται το καθεστώς Άσαντ βομβάρδισαν ένα σχολείο και σκότωσαν 28 παιδιά κι έναν καθηγητή.

Το σχολείο χτυπήθηκε από όλμο που εκτόξευσαν οι εξεγερμένοι. Βρισκόταν στον καταυλισμό προσφύγων αλ Ουαφιντίν στην επαρχία της Δαμασκού, όπως μετέδωσε το πρακτορείο SANA.

Σύμφωνα πάντως με την κρατική τηλεόραση ο αριθμός των θυμάτων είναι 10, εννέα μαθητές και ο καθηγητής τους και πίσω από την επίθεση βρίσκονται “τρομοκράτες”. Για άλλη μια φορά, τα περισσότερα θύματα ήταν παιδιά.

“Σε ένα απεχθές έγκλημα, εννέα μαθητές και ένας καθηγητής σκοτώθηκαν από την ρίψη όλμου τον οποίο εκτόξευσαν τρομοκράτες εναντίον ενός σχολείου στον καταυλισμό αλ Ουαφιντίν”, μετέδωσε το δίκτυο, προσθέτοντας ότι ακόμη 20 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από την επίθεση, χωρίς όμως να διευκρινίσει την ιδιότητά τους.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έδωσε τον ίδιο απολογισμό για την επίθεση.

Στην αλ Ουαφιντίν, 20 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Δαμασκού, έχουν καταφύγει 25.000 Σύροι που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους στα Υψώματα του Γκολάν.

Στο μεταξύ οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις βομβάρδιζαν περιοχές κοντά στη Δαμασκό στην προσπάθειά τους να εκδιώξουν από εκεί τους εξεγερμένους που μάχονται κατά του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Οι συγκρούσεις γύρω από τη Δαμασκό έχουν αναγκάσει ξένες αεροπορικές εταιρείες να ακυρώσουν πτήσεις προς τη συριακή πρωτεύουσα, ενώ τη Δευτέρα ο ΟΗΕ και η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσαν ότι μειώνουν τις δραστηριότητές τους στη χώρα λόγω της κλιμάκωσης της βίας.

Οι δυνάμεις του Άσαντ βομβάρδισαν περιοχές νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας, κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο και το προπύργιο των εξεγερμένων στη Νταράγια.
Οι συγκρούσεις συνεχίζονται και γύρω από το διεθνές αεροδρόμιο και την κεντρική οδική αρτηρία που οδηγεί σε αυτό.

Εξάλλου το Παρατηρητήριο ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα έχασαν τη ζωή τους στη Συρία 200 άνθρωποι, περισσότεροι από 60 στη Δαμασκό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αγριότητες στην Συρία – Πυροβόλησαν 10 άοπλους αιχμαλώτους

Συρία: Δεν θα χρησιμοποιούσαμε χημικά όπλα εναντίον του λαού

Νέο μακελειό στη Συρία: 15 νεκροί και πάνω απο 20 τραυματίες

Θρίλερ με τον Άσαντ – Εγκατέλειψε τη Συρία, τραυματίστηκε ή είναι νεκρός;

Η “Μπουμπουλίνα” της Συρίας που πολεμά κατά του Άσαντ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε