Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Συρία: Τον βασάνισαν και τον καταδίκασαν σε θάνατο επειδή ήταν αντικαθεστωτικός

Συρία: Τον βασάνισαν και τον καταδίκασαν σε θάνατο επειδή ήταν αντικαθεστωτικός

Αναπληρωτής του Κόφι Αναν του μεσολαβητή του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για την επίλυση της κρίσης στη Συρία σχεδιάζει να μεταβεί στη χώρα, αλλά η ημερομηνία της επίσκεψής τους δεν έχει ανακοινωθεί, δήλωσε εκπρόσωπος του Αναν.

Ο Αχμάντ Φαούζι αρνήθηκε να σχολιάσει πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες “ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο θα μεταβεί σήμερα στη Δαμασκό”. Ο ίδιος διευκρίνισε πως ο Αναν θα επισκεφτεί την συριακή πρωτεύουσα σε κάποια φάση και πως ένας από τους αναπληρωτές του έχει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα ταξιδιών.

Στο μεταξύ, συριακή οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανακοίνωσε πως αντικαθεστωτικός που συνελήφθη τον Απρίλιο “βασανίστηκε άγρια και καταδικάστηκε σε θάνατο”.

Σε ανακοίνωσή της η Συριακή Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τονίζει πως ο Μοχάμεντ Αμπντελμαούλα αλ-Χαρίρι, ο οποίος συνελήφθη στις 16 Απριλίου καταδικάστηκε σε θάνατο από στρατοδικείο και μεταφέρθηκε στην στρατιωτική φυλακή της Σεϊντνάγια όπου θα εκτελεστεί.

Η οργάνωση κρίνει την καταδίκη για “εσχάτη προδοσία και επαφές με το εξωτερικό άκυρη και αβάσιμη, καταγγέλλοντας τα φρικτά βασανιστήρια τα οποία υπέστη–την πρώτη ημέρα της ανάκρισής του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συρία: Μαίνονται οι μάχες- 23 στρατιώτες νεκροί

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε