Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Θέλουν να ανακρίνουν και τον Βερτ

ΦΩΤΟ REUTERS

Μετά την ίδια τη Λιλιάν Μπετανκούρ ενώπιον των γαλλικών εισαγγελικών αρχών αναμένεται να βρεθεί και ο υπουργός Εργασίας της κυβέρνησης Σαρκοζί, Ερικ Βερτ, από τα κεντρικά πρόσωπα του σκανδάλου Μπετανκούρ.

Ήδη, η εισαγγελία της Ναντέρ ζήτησε επίσημα από τη γαλλική κυβέρνηση να ανάψει το πράσινο φως για την εξέταση του υπουργού Εργασίας, στο πλαίσιο της έρευνας σχετικά με τις παράνομες ηχογραφήσεις των συνομιλιών της κληρονόμου της L’ Oreal και των συγγενών της.

“Έχουμε ζητήσει επισήμως την εξέταση του Ερίκ Βερτ”, δήλωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας, διευκρινίζοντας ότι το αίτημα αυτό είχε απευθυνθεί στο υπουργικό Συμβούλιο.

Σε μια μετακίνηση του την Δευτέρα το πρωί στην περιοχή του Παρισιού, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι η ακρόασή του ενώπιον της αστυνομίας, θα γίνει γρήγορα, λέγοντας: “Θα εξεταστώ σύντομα από την δικαιοσύνη όπως το ζήτησα”.

“Δεν υπάρχει καθορισμένη ημερομηνία ακρόασης” για τον Βερτ, διευκρίνισε ο δικηγόρος του, Ζαν Ιβ Λε Μπορν.”Αλλά με δεδομένο τον ρυθμό με τον οποίο διενεργείται η έρευνα εδώ και δύο εβδομάδες, μπορούμε να φανταστούμε ότι η ακρόαση του υπουργού θα γίνει αρκετά γρήγορα”, τόνισε.

Η ακρόαση ενός υπουργού από την δικαιοσύνη προϋποθέτει την προηγούμενη έγκριση του υπουργικού Συμβουλίου.

Η ακρόαση του υπουργού Εργασίας θα γίνει στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας σχετικά με το περιεχόμενο των τηλεφωνικών υποκλοπών που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ Μαΐου του 2009 και Μαΐου του 2010 στην οικία της κυρίας Μπετανκούρ, γεγονός που υποδηλώνει μια πιθανή σύγκρουση συμφερόντων για τον υπουργό, αλλά επίσης και πράξεις φοροδιαφυγής για την δισεκατομμυριούχο και την οικογένειά της.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε