Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Το NewsIt στην εμπόλεμη ζώνη στη Γάζα – Βίντεο από τον πανικό μετά από ισραηλινή επιδρομή

Το NewsIt στην εμπόλεμη ζώνη στη Γάζα – Βίντεο από τον πανικό μετά από ισραηλινή επιδρομή

Ο ανταποκριτής του NewsIt στη Λωρίδα της Γάζας Ο. Σωκράτους μεταδίδει από τη Λωρίδα της Γάζας, που τις τελευταίες ώρες δέχεται την ισραηλινή επιδρομή.

 Στο βίντεο του NewsIt στην εμπόλεμη ζώνη στη Λωρίδα της Γάζας φαίνεται ξεκάθαρα ο πανικός στους παλαιστίνιους, μετά από μία ισραηλινή επιδρομή, ενώ στο βάθος φαίνονται οι καπνοί από τον στόχο, που βρήκε ο πύραυλος από το Ισραήλ.

Ο κόσμος κρατώντας σημαίες φωνάζουν και τρέχουν μέσα στη μέση του δρόμου, ενώ τα ασθενοφόρα πηγαινοέρχονται.

ΦΩΤΟ NEWSIT AΠΟ ΤΗ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

Νωρίτερα, ισραηλινοί στρατιώτες από τη μία άκρη με τα όπλα ανα χείρας, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες του NewsIt , δέχονταν επίθεση από τους παλαιστινίους, οι οποίοι από την άλλη πλευρά του φράκτη πετούσαν πέτρες και οτιδήποτε άλλο έβρισκαν εναντίον τους.

ΦΩΤΟ NEWSIT ΑΠΟ ΤΗ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

ΦΩΤΟ NEWSIT AΠΟ ΤΗ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

Πάντως, το βράδυ της Πέμπτης η παλαιστινιακή οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ εκτόξευσε έναν πύραυλο τύπου Fajr-5 που υποστηρίζει ότι έπληξε το κέντρο του Τελ Αβίβ. Λίγα λεπτά νωρίτερα οι σειρήνες ήχησαν στην πόλη και το στρατιωτικό ραδιόφωνο μετέδωσε ότι γινόταν επίθεση με πυραύλους. Ο εκπρόσωπος του στρατού πάντως διαβεβαίωσε ότι ο πύραυλος δεν πέτυχε το Τελ Αβίβ και σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών πληροφοριών δεν υπάρχουν θύματα επειδή έπεσε στη θάλασσα, στα ανοιχτά της Γιάφα.

Αυτή ήταν η πρώτη πυραυλική επίθεση στο εμπορικό κέντρο του Ισραήλ μετά τον πόλεμο του Κόλπου, το 1991. Οι πύραυλοι Fajr 5 είναι ιρανικής κατασκευής και έχουν μέγιστο βεληνεκές 75 χιλιόμετρα.

 Την ίδια ώρα, το Ισραήλ θα “αναλάβει οποιαδήποτε δράση απαιτείται” για να υπερασπιστεί τον άμαχο πληθυσμό από τις ρουκέτες που εξαπολύονται από τη Γάζα, δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σήμερα, δεύτερη ημέρα της ευρείας στρατιωτικής επιχείρησης που πραγματοποιεί το Ισραήλ εναντίον των ενόπλων οργανώσεων στη Γάζα.
Το Ισραήλ “θα συνεχίσει να αναλαμβάνει οποιαδήποτε δράση απαιτείται για να υπερασπιστεί τον πληθυσμό του”, σημείωσε ο Νετανιάχου σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε από την τηλεόραση στο Τελ Αβίβ.

Παράλληλα η Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα ότι απορρίπτει “οποιαδήποτε συζήτηση για μια ανακωχή με το Ισραήλ” σε αυτό το στάδιο, την ώρα που συνεχίζονται τα ισραηλινά πλήγματα στο παλαιστινιακό έδαφος για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

“Δεν θα επιτρέψουμε πλέον να μας καταπατούν οι δυνάμεις της κατοχής. Θεωρούμε ότι η συζήτηση για μια ανακωχή αυτήν τη στιγμή θα είχε ως αποτέλεσμα να προσφέρουμε ένα επιπλέον πρόσχημα για τη συνέχιση της κλιμάκωσης (της επίθεσης) κατά της Γάζας”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Χαμάς Σάμι Αμπού Ζούχρι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Γάζα.

Σε 15 ανέρχονται συνολικά οι Παλαιστίνιοι που έχουν χάσει τη ζωή τους από χθες, μεταξύ των οποίων δύο ανήλικοι και μία γυναίκα, και σε τουλάχιστον 150 οι τραυματίες.

Στο Ισραήλ, τρεις άνθρωποι, δύο γυναίκες και ένας άνδρας, σκοτώθηκαν το πρωί από ρουκέτα που έπεσε σε πολυκατοικία στο Κιριάτ Μαλαχί, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από τη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με την αστυνομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο θρήνος του δημοσιογράφου του BBC για τον 11 μηνών γιο του που σκοτώθηκε στην Γάζα


Ο πόλεμος μέσα από τα μάτια των ανθρώπων! Νεκρά βρέφη και τρομαγμένοι πολίτες της Παλαιστίνης και του Ισραήλ την ώρα των βομβαρδισμών

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε