Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Το “Notebook” της ζωής: Πέθαναν χέρι – χέρι με λίγη ώρα διαφορά

Το “Notebook” της ζωής: Πέθαναν χέρι – χέρι με λίγη ώρα διαφορά

Αξιοπρεπείς και πάντα αφοσιωμένους τον έναν στον άλλο θυμάται τους αγαπημένους της γονείς η Donna Scharton.

Έτσι έφυγαν και από τον κόσμο στις 11 Φεβρουαρίου. Μετά από 67 χρόνια γάμου, ο Floyd και η Violet Hartwig πέθαναν με λίγες ώρες διαφορά και κρατημένοι χέρι – χέρι.

Οι συγγενείς τους που γνώριζαν ότι είχε φτάσει το τέλος ένωσαν τα κρεβάτια τους.

“Η μητέρα μου είχε άνοια τα τελευταία χρόνια και στις διακοπές παρατηρήσαμε ότι είχε αρχίσει να πέφτει. Μετά μου τηλεφώνησε ο γιατρός και μου είπε πως ο πατέρας μου έχει νεφρική ανεπάρκεια και πως του μένουν μόνο 2 εβδομάδες ζωής.

Έτσι αποφασίσαμε να τους βάλουμε μαζί σε έναν ξενώνα”, σημείωσε η Donna Scharton.

Πριν αρρωστήσουν, οι δυο τους είχαν ένα ράντσο στο Easton στην Καλιφόρνια. Είχαν γνωριστεί στο σχολείο και έκαναν σχέση όταν εκείνος γύρισε από τη θητεία του στο Πολεμικό Ναυτικό.

Παντρεύτηκαν στις 16 Αυγούστου του 1947 και απέκτησαν την Carol, τον Keneth και την Donna. “Ο πατέρας μου υπηρέτησε στο Ναυτικό για 6 χρόνια.

Εργάστηκε για την εταιρεία J.B. Company μεταφέροντας αυγά και η μητέρα μου είχε αναλάβει τη φροντίδα του ράντσου και των οικιακών.

Αν και η υγεία του επιδεινωνόταν, μοναδική του προτεραιότητα ήταν ο έρωτας της ζωής του. “Θα έλεγε στον γιατρό ‘είμαι καλά, κάντε καλά τη γυναίκα μου’. Αυτό ήταν το ενδιαφέρον του. Δεν τον ένοιαζε πόσο πονούσε. Ήθελε μόνο να γίνει καλά η μητέρα μου.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι πονούσε περισσότερο. Όταν καταλάβαμε ότι επρόκειτο να πεθάνει, ενώσαμε τα κρεβάτια τους. Πέθανε κρατώντας το χέρι της μητέρας μου. Είπαμε στη μητέρα μου πως πέθανε και την περίμενε. Έφυγε μετά από 5 ώρες από τη ζωή”.

Πηγή: Abcnews

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε