Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Charlie Hebdo: Ο Μωάμεθ κλαίει και συγχωρεί – Συγκλονιστικό το πρωτοσέλιδο μετά τη σφαγή

Charlie Hebdo: Ο Μωάμεθ κλαίει και συγχωρεί – Συγκλονιστικό το πρωτοσέλιδο μετά τη σφαγή

Το φόντο πράσινο, όπως το χρώμα του Ισλάμ. Στο πρωτοσέλιδο ο προφήτης Μωάμεθ. Κλαίει για την ανείπωτη τραγωδία. Κρατάει ένα πλακάτ που γράφει Je suis Charlie. Και συγχωρεί.

Είναι το πρωτοσέλιδο του περιοδικού Charlie Hebdo. Κανονικά, η κυκλοφορία ενός τεύχους δεν θα ήταν είδηση. Αλλά το “κανονικά” χάθηκε το πρωί της περασμένης εβδομάδας, όταν δυο άνδρες, δυο φανατικοί ισλαμιστές, τυφλωμένοι από το μίσος, μπήκαν στα γραφεία του περιοδικού και δολοφόνησαν 10 από τα στελέχη του.

Ήταν Τετάρτη 7 Ιανουαρίου όταν ο Σαΐντ και ο Σερίφ Κουασί εκτελούσαν εν ψυχρώ με τα καλάσνικόφ τους την ηγετική ομάδα του περιοδικού. Ακολούθησε ένα τριήμερο τρομοκρατικών επιθέσεων που βύθισε τη Γαλλία στο πένθος. Αλλά δεν έκανε το Charlie Hebdo να σωπάσει.

Μια εβδομάδα μετά, είναι πάλι εδώ. Και αυτή τη φορά όχι σε 60.000 αντίτυπα αλλά σε 3.000.000! Και με ένα συγκλονιστικό πρωτοσέλιδο.

Το φόντο πράσινο, όπως το χρώμα του Ισλάμ. Η φιγούρα του προφήτη Μωάμεθ μοναδική στο σκίτσο. Κρατάει πλακάτ με το σύνθημα Je suis Charlie. Και κλαίει. Κλαίει για τον τρόμο και το θάνατο που σκορπούν φανατικοί στο όνομά του. Κι από πάνω, η πιο συγκλολιστική φράση: Tout est pardonné. Όλα συγχωρούνται…

Όλα σύγχωρούνται. Γιατί εκείνος συγχωρεί…

Το νέο τεύχος του Charlie Hebdo θα κυκλοφορήσει στη Γαλλία αύριο Τετάρτη

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε