Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Τον θεώρησαν ύποπτο και τον γλίτωσαν από τη σφαγή της Οτόγια

Επί 17 ώρες κρατούσε η νορβηγική αστυνομία ένα νεαρό Τσετσένο, μόνο γιατί θεώρησε ύποπτη τη συμπεριφορά του. Η οικογένειά του πίστεψε πως είχε δολοφονηθεί από τον Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ.

Μια ακόμη ανθρώπινη ιστορία από το δράμα που «έζησε» στις 22 Ιουλίου η Νορβηγία συγκλονίζει τη διεθνή κοινή γνώμη. Ένα παιδί 17 ετών, ο Άνζορ Ντζουκάεφ, συνελήφθη ως ύποπτος για από την αστυνομία γιατί είχε περίεργη συμπεριφορά και δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει με επαρκή τρόπο την ταυτότητά του.

Πέρασε τη νύχτα της 22ας προς τις 23 Ιουλίου σε ένα κελί, λίγα μόλις μέτρα μακριά από τον μακελάρη της Οτόγια. Όσο κρατούνταν από την αστυνομία, η οικογένειά του πίστεψε πως ήταν μεταξύ των θυμάτων του Μπρέιβικ και είχε πέσει νεκρός από πυρά του μακελάρη, αναφέρει άρθρο της εφημερίδας Verdens Gang (VG).

Η αστυνομία πίστευε ότι μπορεί ο 17χρονος και να ήταν συνεργός του Μπρέιβικ. “Πίστευα ότι ήταν τρελοί που νόμιζαν ότι θα μπορούσα να έχω κάνει κάτι τέτοιο”, δήλωσε ο νεαρός, που κατάγεται από την Τσετσενία.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι συνέλαβε τον Ντζουκάεφ, ενώ ο 17χρονος εξήγησε ότι η “παρεκκλίνουσα”, όπως την χαρακτήρισε η αστυνομία, συμπεριφορά του οφείλεται στις εμπειρίες του από την Τσετσενία.

“Όταν ήμουν μικρός ζούσα σε ένα σπίτι γεμάτο πτώματα. Θυμάμαι ότι είχα δει σκυλιά να τα τρώνε. Υπήρχαν και άλλα πράγματα που με βοήθησαν να διατηρήσω την ψυχραιμία μου”, επεσήμανε ο νεαρός.

Ο Ντζουκάεφ αφέθηκε ελεύθερος το μεσημέρι της 23ης Ιουλίου και μόλις τότε κατάφερε να επικοινωνήσει με την οικογένειά του η οποία τον αναζητούσε στα νοσοκομεία.

“Καθώς περνούσαν οι ώρες πειθόμουν όλο και περισσότερο ότι είναι νεκρός”, δήλωσε ο μεγαλύτερος αδελφός του που βρισκόταν επίσης στο νησί Οτόγια την ώρα του συμβάντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πως περνάει τις μέρες του στην φυλακή ο μακελάρης της Νορβηγίας

Κοκτέϊλ ναρκωτικών και φαρμάκων είχε πάρει ο μακελάρης της Νορβηγίας

11 ώρες χωρίς απάντηση: είχε ή όχι συνεργούς ο Μπρέιβικ;

Ο ίδιος ο μακελάρης τηλεφώνησε στην αστυνομία λίγο μετά την σφαγή στο νησί Ουτόγια!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε