Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Τρίτη συνάντηση για το Παλαιστινιακό

Νέα ισραηλινο-παλαιστινιακή συνάντηση θα γίνει μέσα στην ημέρα στην Ιορδανία.

Μια τρίτη συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπειών του Ισραήλ και των Παλαιστινίων προκειμένου να εξεταστεί η επανάληψη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων θα γίνει στην Ιορδανία, ανακοίνωσε παλαιστινιακή πηγή προσκείμενη στις συνομιλίες.

“Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα μεταξύ των δύο πλευρών υπό την αιγίδα της Ιορδανίας στο Αμάν για να εξεταστεί η επανάληψη των διαπραγματεύσεων που έχουν διακοπεί από το Σεπτέμβριο του 2010 λόγω της άρνησης του Ισραήλ να σταματήσει την εποικιστική του δραστηριότητα”, διευκρίνισε η ίδια πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

“Αυτό που η ισραηλινή αντιπροσωπεία παρουσίασε μέχρι σήμερα κατά τις προηγούμενες συναντήσεις δεν επιτρέπουν μια επανάληψη των διαβουλεύσεων και το μπαλάκι τώρα είναι στο ισραηλινό στρατόπεδο”, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε την Πέμπτη ότι οι προηγούμενες συναντήσεις δεν επέτρεψαν να καθοριστεί μια βάση συνομιλιών.

Το Κουαρτέτο για τη Μέση Ανατολή (ΗΠΑ, Ρωσία, ΕΕ, ΟΗΕ) όρισε στις δύο πλευρές την προθεσμία της 26ης Ιανουαρίου για να παρουσιάσουν λεπτομερείς προτάσεις ενόψει μιας ειρηνευτικής διευθέτησης.

Η Ιορδανία φιλοξένησε στις 3 και 9 Ιανουαρίου δύο συναντήσεις μεταξύ των δύο πλευρών, τις πρώτες από το Σεπτέμβριο του 2010, οι οποίες δεν απέφεραν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε

“Θετική” η συνάντηση Ισραηλινών – Παλαιστινίων

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε