Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Βασικός ύποπτος σε οικονομικό σκάνδαλο ο Ολμέρτ

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Και επίσημα ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ, Εχούντ Ολμέρτ είναι ο βασικός ύποπτος μεγάλου κτηματικού σκανδάλου στην Ιερουσαλήμ, αφού η δικαιοσύνη ήρε διαταγή απόκρυψης των προσωπικών του δεδομένων.

Δικαστήριο της Ιερουσαλήμ ήρε την απόκρυψη του ονόματος του Ολμερτ και επέτρεψε να αποκαλυφθεί το όνομα του βασικού υπόπτου στην υπόθεση, ο οποίος προηγουμένως αναφερόταν ως υψηλόβαθμη δημόσια προσωπικότητα, τα αρχικά του ονόματος της οποίας αντιστοιχούσαν σε αυτά του πρώην πρωθυπουργού.

Ο Ολμερτ κατηγορείται ότι δωροδοκήθηκε με 700.000 ευρώ το διάστημα που ήταν δήμαρχος της Ιερουσαλήμ (1993-2003), όπως αναφέρουν τα ισραηλινά μέσα, σύμφωνα με τα οποία σύντομα θα ανακριθεί από την αστυνομία.

Ο πρώην πρωθυπουργός διέκοψε το ταξίδι του στο εξωτερικό προκειμένου να επιστρέψει στο Ισραήλ. Εξάλλου, την Τετάρτη, συνελήφθη και ο πρώην δήμαρχος της Ιερουσαλήμ Ούρι Λουπολιάνσκι, που διαδέχθηκε το 2003 τον Εχούντ Ολμερτ, με την κατηγορία ότι δωροδοκήθηκε για να ωφελήσει επιχειρηματίες στην υπόθεση που είναι γνωστή με την ονομασία «Holyland».

Στην «Holyland», ένα από τα πιο όμορφα μέρη στην Ιερουσαλήμ, αν και αρχικά είχε προγραμματιστεί να κατασκευαστούν τρία ξενοδοχεία, έπειτα κατασκευάστηκε ένα πολύ μεγάλο συγκρότημα. Σύμφωνα με την αστυνομία, αυτό έγινε μετά από σημαντικές δωροδοκίες και πληρωμές κάτω από το τραπέζι από επιχειρηματίες προς διάφορους αξιωματούχους του δήμου της Ιερουσαλήμ.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ούρι Μέσερ, πρώην συνεργάτης του κ. Ολμερτ, συνελήφθη μαζί με πολλούς αξιωματούχος του δήμου της Ιερουσαλήμ και διάφορους επιχειρηματίες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε